Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Sunday, September 10, 2006

 

Οι καλοί λογαριασμοί

κάνουν τους καλούς φίλους…Και με τον τρόπο μας είμαστε καλοί φίλοι για δέκα μήνες τώρα. Οι εξηγήσεις μου, έστω και αν οι περισσότεροι, δημόσια ή κατ’ ιδίαν με προέτρεψαν να μην γράψω λέξη και να συνεχίσω αυτό που κάνω απερίσπαστος. Ισως είναι λάθος μου (ένα ακόμη, δεν βαριέσαι…) αλλά δεν μπορώ να αδιαφορήσω, ειδικά όταν θίγονται τρίτα πρόσωπα.
Τι είμαι: Ένας άνθρωπος που αγάπησε, από τότε που έμαθε να διαβάζει, τα βιβλία.
Τι δεν είμαι: Επαγγελματίας του εκδοτικού χώρου. Δεν είμαι φυσικά εκδότης, διότι θα είχα χρεοκοπήσει, αφού θα αγόραζα μόνος μου τα βιβλία που θα εξέδιδα. Δεν είμαι έμμισθος εκδότη λογοτεχνίας, υπάλληλος εκδοτικού οίκου, μέλος γραφείου τύπου ή οτιδήποτε άλλο θα μου δημιουργούσε οικονομική εξάρτηση με μικρό ή μεγάλο εκδότη βιβλίων (πέραν της απλής φιλίας με την οποία με τιμούν εδώ και αρκετά χρόνια 1-2 εκδότες). Δεν έχω βγάλει ποτέ μέχρι τώρα δραχμή ή ευρό από τον χώρο του βιβλίου ή της λογοτεχνίας και δεν βιοπορίζομαι από τη συγγραφή βιβλίων. Δεν έχω κάτι να χωρίσω η να μοιράσω με τους ’’επαγγελματίες’’, αντιθέτως τους σέβομαι απεριόριστα γιατί προσπαθούν να επιβιώσουν και να βιοποριστούν σε δύσκολους καιρούς. Μερικές φορές, κατακρίνω τις μεθόδους τους και τίποτε παραπάνω, αλλά αν ήμουν ’’επαγγελματίας συγγραφέας’’, ίσως να έκανα τα ίδια και χειρότερα. Τα ελάχιστα χρήματα που έχω πάρει από τη συμμετοχή μου στη συγγραφή βιβλίων περιεχομένου σχετικού με το επάγγελμα μου (δεν θα τα βρείτε σε καταλόγους, ούτε κυκλοφόρησαν ποτέ σε βιβλιοπωλεία ή στο ελεύθερο εμπόριο) την περασμένη, κυρίως, δεκαετία, κατατέθηκαν σε ’’καλούς σκοπούς’’ και δεν πήγαν στην τσέπη μου. Ίσως αν ήταν περισσότερα (άνθρωπος είμαι και δεν παριστάνω τον ιεραπόστολο της λογοτεχνίας) να σκεφτόμουν διαφορετικά, έτσι μου ήρθε και έτσι έκανα. Προτίμησα να ξέρω ότι έβαλα δύο τούβλα για να γίνει μια βιβλιοθήκη κάπου σ’ αυτή τη χώρα.
Η ’’μάσκα’’ του Readers Diggest: Ήταν και είναι αναγκαία όχι γιατί έχω να κρύψω κάτι αλλά γιατί εξ’ αρχής θεώρησα ότι θα μπορούσα να γράφω τη γνώμη μου ή ότι μάθαινα χωρίς να αντιμετωπίζω προβλήματα και χωρίς να μπω στη λογική των ’’δημοσίων σχέσεων’’. Και για ένα άλλο λόγο που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω.
Οι φίλοι μου: Στον εκδοτικό χώρο μετριούνται πάνω-κάτω στα δάχτυλα δύο χεριών. Αν έγραφα εδώ επώνυμα ή θα χάλαγα φιλίες ετών ή θα τους έφερνα σε δύσκολη θέση, όπως σήμερα έρχονται άνθρωποι που δεν γνωρίζω καν. Συνεπώς, κανείς από τους λιγοστούς μου φίλους δεν ξέρει ότι είμαι blogger, όπως δεν το ξέρουν και κάποιοι συγγραφείς που έτυχε να έχω γνωρίσει κατά διαστήματα σε κοινωνικές ή άλλες εκδηλώσεις.
Γιατί έφτιαξα το blog: Διαβάζοντας δεκάδες βιβλία διαπίστωνα ότι σπουδαίες δουλειές περνούσαν απαρατήρητες και χωρίς κανείς να τους δώσει σημασία. Δεν είμαι κριτικός, δεν έχω φιλολογικές γνώσεις ή σπουδές, ότι έμαθα για τη λογοτεχνία, το έμαθα διαβάζοντας. Δεν φιλοδοξώ να πάρω τη δουλειά κανενός κριτικού, στο Lexima και στον Logokipo η συμμετοχή μου με κείμενα είναι εντελώς φιλική και το ίδιο θα έκανα στο μέλλον αν κάποιος μου το ζητούσε και είχα το χρόνο (περί διάθεσης δεν τίθεται ζήτημα). Λειτούργησα συμπληρωματικά σε όσα ξεχνάνε ή προσπερνάνε ή δεν παίρνουν είδηση οι επαγγελματίες κριτικοί, τους οποίους κακολογούσα για καιρό αλλά τώρα πλέον ξέρω την αλήθεια για τους περισσότερους και τους συμπαθώ. Γιατί, οι περισσότεροι δεν διαβάζουν από ευχαρίστηση αλλά από υποχρέωση. Γι΄ αυτό δεν είμαι και δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω επαγγελματίας κριτικός. Χώρια, που πληρώνονται και ελάχιστα σε σχέση με τη δουλειά τους αλλά αυτό δεν με αφορά. Ο στόχος ήταν αυτός εδώ ο χώρος να γίνει μια μικρή κουκίδα του διαδικτύου που θα λειτουργούσε σαν ’’λογοτεχνική σύναξη ανταλλαγής απόψεων’’.
Τι έμαθα σε αυτούς τους δέκα μήνες: Να είμαι επιεικής ακόμη και με τους κακούς συγγραφείς. Ο χειρότερος συγγραφέας της χώρας πιστεύει ότι γράφει κάτι καλό και έχει την αγωνία του άδειου υπολογιστή που πρέπει να γεμίσει. Ευχαριστώ εκείνους που μου το δίδαξαν, γιατί έγινα καλύτερος και πιο σωστός αναγνώστης κατανοώντας ότι η έμπνευση δεν έρχεται με delivery.
Είμαι περήφανος: Για τις 22.000 επισκέψεις (17.000 από τον Μάιο και μετά), σε ένα χώρο με συγκεκριμένο αντικείμενο και όχι ένα blog αμπελοφιλοσοφιών…Επισκέψεις που απέδειξαν ότι υπάρχει και ενδιαφέρον και αγωνία και διάθεση για δημιουργικό διάλογο στο χώρο του βιβλίου. Για το 90% των σχολίων που ήταν υψηλού επιπέδου, αγνού προβληματισμού, σοβαρών αναζητήσεων…Για όλους όσους γνώρισα μέσα από μια εκτεταμένη αλληλογραφία, το απόρρητο της οποίας σεβάστηκα και θα σεβαστώ…Ορισμένοι συγγραφείς ή άνθρωποι του χώρου που τους ξέρω εξ’ αποστάσεως ή μέσα από τα γραπτά τους, μου απέδειξαν ότι είναι σημαντικότεροι των έργων τους και χάρηκα που είχα την ευκαιρία να τα ’’πω΄’ μαζί τους, έστω και με αυτό τον τρόπο. Και ήταν ανθρώπινο ορισμένους απ΄ αυτούς να τους αντιμετωπίζω με μεγαλύτερη συμπάθεια, την ίδια που έχω για τους ’’νέους δημιουργούς’’ που ψάχνουν μια διέξοδο για να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους, είτε μέσα από το διαδίκτυο, είτε μέσα από τις παρθενικές τους εκδόσεις. Όπως επίσης ευχαριστώ πραγματικά όλους εκείνους που χωρίς να με γνωρίζουν μου εμπιστεύθηκαν τα μικρά ή μεγάλα μυστικά τους, τις ταυτότητές τους ως bloggers και τις αγωνίες τους ως συγγραφείς. Είναι σε καλά χέρια, μάτια τυφλού και αυτιά κουφού, αν και το ξέρουν ήδη αυτό.
Η περιβόητη ’’πρόταση’’: Είναι αλήθεια και μου κατέφτασε ’’ηλεκτρονικά’’ από γνωστό εκδότη (ουδεμία σχέση με τον εκδοτικό οίκο που εκδίδει bloggers). Ζήτησα χθες το βράδυ με e-mail που του έστειλα την άδεια να αποκαλύψω και δημόσια λεπτομέρειες αλλά δεν έχω πάρει απάντηση. Έτσι, θα αρκεστώ να γράψω τι ακριβώς συνέβη χωρίς διευθύνσεις και ονόματα. Στο γράμμα, μου ζητήθηκε ευγενικά και με πολύ καλό τρόπο, να γράψω ένα εγχειρίδιο που θα είχε σχέση με τη διαδικτυακή λογοτεχνία (site συγγραφέων, blogs με λογοτεχνικό περιεχόμενο, βιβλιοθήκες στο διαδίκτυο κλπ., κλπ.). Πήρα τη συγκεκριμένη επιστολή μέσω e-mail μέσα Ιουλίου (17 Ιουλίου για την ακρίβεια) και απάντησα τα παρακάτω την επόμενη μέρα, ενώ βρισκόμουν σε διακοπές:
’’Αγαπητέ κύριε….
Η πρόταση σας για συνεργασία στη συγγραφή ενός διαδικτυακού λογοτεχνικού οδηγού είναι εξόχως τιμητική για το άτομο μου. Λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω θετικά, παρότι με ιντριγκάρει το φιλόδοξο του εγχειρήματος, αφού δεν διαθέτω τον χρόνο (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), να κάνω μια πλήρη καταγραφή και παρουσίαση ενός, ουσιαστικά, αχανούς ’’σύμπαντος’’. Η ενασχόληση μου με το διαδίκτυο και τα blog είναι καθαρά ερασιτεχνική. Ευχαριστώ, R.D.’’.
Δεν ξέρω γιατί ο ’’ανώνυμος’’ σχολιαστής αγνοεί την απάντηση μου αφού τρεις μέρες αργότερα (20 Ιουλίου) ο συγκεκριμένος εκδότης με νέο γράμμα του με ευχαρίστησε και μου πρότεινε αόριστα αλλά και πάλι σε πολύ ευγενικό ύφος ’’οποιαδήποτε άλλης μορφής συνεργασία θα επιθυμούσατε με τον εκδοτικό μας οίκο στο μέλλον’’. Αν ο ’’ανώνυμος’’ σχολιαστής που ανέφερε το περιστατικό, υπονοεί ότι δεν απάντησα στη ΔΕΥΤΕΡΗ επιστολή τότε έχει δίκαιο αλλά η πρώτη απαντήθηκε. Στην δεύτερη δεν είχα τίποτε συγκεκριμένο να απαντήσω και νομίζω ότι γίνεται κατανοητό και εύκολα αντιληπτό από όλους. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που θα είχα δεχτεί αυτή την πρόταση τότε και πάλι τα όποια χρήματα, ποσοστά, δικαιώμα ή αμοιβή μου θα πήγαιναν εκεί που πρέπει. Είχα γράψει (όσο υπάρχουν τα αρχεία του μπλογκ μπορώ να τα επικαλούμαι) ότι δεν εμπορεύομαι οτιδήποτε έχει σχέση με το μπλογκ ή τα κείμενα του. Λυπάμαι, αν δημοσιοποιώ μια έξυπνη ιδέα, που μπορεί να ’’σφετεριστεί’’’ κάποιος άλλος αλλά δυστυχώς οι περιστάσεις δεν μου αφήνουν περιθώρια. Αν τώρα, ο ανώνυμος σχολιαστής αναφέρεται σε κάτι παλαιότερο που συνέβη τον περασμένο Μάιο (πάλι μέσω αλληλογραφίας) απαξιώνω και να ασχοληθώ δημόσια όπως σχεδόν δεν ασχολήθηκα και κατ’ ιδίαν. Με άλλα λόγια και για να απαντήσω σε μια αιχμή που με αφορά: Δεν ήθελα να φέρω ’’κόσμο’’ στο μπλογκ και να σταματήσω να γράφω, αφήνοντας για παρακαταθήκη στους επισκέπτες τη ’’διαφήμιση’’ ενός βιβλίου. Ακόμη και αν είχα αποδεχτεί τη συγκεκριμένη πρόταση θα συνέχιζα να γράφω κανονικά στο μπλογκ με την ίδια συχνότητα που γινόταν μέχρι σήμερα. Και αν συνεχίσω να γράφω δεν σκοπεύω να ’’εξαργυρώσω’’ την όποια δημοφιλία απέκτησε αυτός ο χώρος χάρη στις δικές σας επισκέψεις και όχι τα δικά μου γραπτά.
Το λάθος μου: Δυστυχώς, αποφάσισα εξ’ αρχής από τη στιγμή που εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να γράφω επώνυμα να επιτρέψω τα ανώνυμα σχόλια. Είναι η μορφή ισότητας και δημοκρατίας που πρεσβεύω. Δεν αντιλήφθηκα τις τελευταίες μέρες ότι ορισμένοι ’’τρόχιζαν τα δόντια τους’’ και επειδή δεν είχαν κάτι να πουν για μένα στράφηκαν σε ανυποψίαστους στόχους. Πρώτα, ήταν ένα ειρωνικό σχόλιο για τη Λεία Βιτάλη, μετά ένα ’’κύμα οργής’’ και περιπαιχτικών σχολίων για το βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη (το οποίο αμφιβάλλω αν είχαν διαβάσει οι περισσότεροι των ανώνυμων επικριτών του, γιατί τότε θα μπορούσα να τα δεχτώ ως μια ακραία, έστω, μορφή κριτικής) και καταλήξαμε στο επίμαχο σχόλιο που μ’ εξόργισε για την κριτικό-συγγραφέα Ελένη Γκίκα με ένα υπονοούμενο που το θεωρώ επιεικώς άτιμο. Δεν εμπόδισα ποτέ και κανένα να καταθέσει τη γνώμη του ελεύθερα αλλά ξεπερνάει τις αντοχές μου μέσα από ένα χώρο που επαναλαμβάνω ότι ποτέ δεν αισθάνθηκα ’’ιδιοκτήτης’’ αλλά μόνο διαχειριστής του να θίγονται τρίτα και παντελώς ανυποψίαστα άτομα, πολύ δε περισσότερο να αφήνονται αιχμές και υπονοούμενα. Δεν ξέρω ποιους και γιατί ενόχλησα τόσο πολύ και αυτό σίγουρα είναι το μεγαλύτερο λάθος μου. Προφανώς, κάποιοι κάνουν μέσα από σχόλια ή την παρουσία τους στο μπλογκ ’’ξεκαθαρίσματα λογαριασμών’’ ή βγάζουν τα σώψυχά τους, τα οποία ούτε γνωρίζω, ούτε καν είμαι διατεθειμένος να ’’εκθρέψω’’ ή έστω να ανεχτώ.
Y.Γ. 1: Ζητάω ειλικρινή συγνώμη από εκείνους που πιστεύουν φανερά ή κρυφά ότι καταχράστηκα την εμπιστοσύνη τους. Αν συνέβη κάτι τέτοιο συνέβη ακούσια.
Υ.Γ. 2: Ζητάω συγνώμη από όλους εκείνους που πιθανώς έθιξα σε κάποιο ή κάποια από τα 130 προηγούμενα ποστ. Λυπάμαι που δεν μπορώ να επανορθώσω αλλά ότι γράφτηκε-γράφτηκε με το μίνιμουμ της κακής πρόθεσης και το μάξιμουμ της κακής εκτίμησης ή γνώσης καταστάσεων ή προσώπων.
Υ.Γ. 3 Η λογική λέει ότι δεν πρέπει να τα παρατήσω. Το ίδιο λέτε και εσείς. Λυπάμαι που πέραν όσων έγραψα (όχι εν θερμώ αλλά με απόλυτη επίγνωση και ηρεμία) δεν μπορώ να πω ένα ναι ή ένα όχι, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
Hasta la vista
Comments:
Ρε φιλαράκο σε παρακολουθώ μήνες. Δουλεύω σε εκδοτικό οίκο, απίθανο να με ξέρεις. Κάθε πρωί, στη δουλειά το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να σε διαβάζουμε αντί για εφημερίδα. Δε συμφωνώ με όσα γράφεις πάντα. Περίμενα να δω τι θα απαντήσεις, γιατί δεν στο κρύβω μέσα μου είχε περάσει και η ιδέα ότι μπορεί να είσαι ’’βαλτός’’. Αν μετά από όσα σου έχουν γράψει εδώ όλοι αυτοί που σ΄αγαπάνε και σε διαβάζουν σκοπεύεις ακόμη να φύγεις τι να σου πω, κάνε ότι καταλαβαίνεις. Εγώ, με το τελευταίο σου ποστάκι έπαθα σοκ. Δε με νοιάζει, ρε φιλαράκο, ποιός είσαι αλλά τι γράφεις. Μπορείς να το καταλάβεις;
 
Είμαι πολύ υπερήφανη που "γνώρισα" έναν πολύ σωστό άνθρωπο κι ας μην είδα ποτέ το πρόσωπό του κι ας μη μάθω ποτέ το όνομά του. Γνώρισα την ψυχή του κι αυτό μου περισσεύει.Χαίρομαι ρίντερ που η λογική επιπλέει και ελπίζω ότι θα νικήσει. Το εμπέδωσες ότι σε θέλουμε κοντά μας, γι΄αυτό και σου δίνουμε πίστωση χρόνου, όση θέλεις.
Τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν κι εμείς εδώ, για να τα ξεπερνάμε.
 
Κάθισες και έγραψες τα πάντα, κατάθεση ψυχής στο διαδίκτυο έκανες και θέλεις να φύγεις; Κάτσε, ρε reader, να περάσουμε ωραίο χειμώνα, να μας γράφεις για καλά βιβλία και φεύγεις το καλοκαιράκι. Για...διακοπές...LOL. Δε λυπάσαι που θα πάνε χαμένα όλα αυτά; Δέκα μήνες γραπτά, δύο κανονικά βιβλία θα είχες γεμίσει και θα τα πετάξεις;
 
Πολύ καλά τα είπες. Πολύ καλά κάνεις. Είμαστε μαζί σου τόσοι (και αμπελοφιλόσοφοι ακόμα!).
Αντί να προδώσεις αυτούς που σε διαβάζουνε επέλεξες να αγνοήσεις τους ανώνυμους και άψυχους. Πραγματικά ιπποτικός.
Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτό που κάνεις το αγαπάς και δεν είναι απο συμφέρον.
Σε ευχαριστούμε
 
Bre reader mou ise pragmati poli eueresthitos, alla sigxronos toso ZOUMEROS,ehi sta alithia STAR QUALITY sta grapta sou, mia AVRA tha elega.Iparxoon pola blog gia tin elliniki kai kseni logotexnia alla toso vareta,tous lipi to katis tis pou mono esi to ehis.Den ine gia ta vivlia pou protinis ine o tropos pou grafis kai dalaverizese. Anyway good luck whatever you decide to....
Anonymous 2
 
Τί να πω... εύχομαι να μείνεις κοντά μας. Είναι πάντως και ο χώρος του βιβλίου σκέτος βωμός φιλοδοξιών και χτυπημάτων.
 
Anagnosti, tha sou kano mia sovari protasi. Na valeis xorigo sto blog sou, ta xartomantila Zewasoft, giati to erikses sto melodrama. Tora, poy katalavan ta koritsopoula oti den tha tis kaneis syggrafeis kai poiitries tha pesei poly klama edo mesa! Alla oxi giati fevgeis.
Tha se thymamai os ton megalitero kompleksiko giati tetoio misos kata ton best-seller, exei mono o Kourtovic twn Neon. Kai aftounou den ftaneis oute to mikro toy daxtylaki. Prin fygeis grapse pali kala logakia gia to vivlio kamias kritikou i kanenos apithanou protoemfanizmoemnou, pou poulaei vivlia mono stin polykatoikia tou.
 
@anonyme, είσαι μακριά νυχτωμένος. Ποιός σου είπε ηλίθιο κατασκεύσμα ότι όσοι γράφουν εδώ γλύφουν τον reader για να τους χρίσει συγγραφείς και λογοτέχνες; Η blogόσφαιρα είναι από μόνη της εκδοτικός οίκος, δεν το έχεις καταλάβει καημένο μου; Για κάνε ένα γύρω στα blogs για να μετρήσεις αναγνωσιμότητες μήπως και το καταλάβεις!
 
Καλημέρα Ρίντερ Ντίαρ,

Το κουβάρι το μπλέκεις και το ξεμπλέκεις, μου φαίνεται.

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οτι μέσω του γραπτού λόγου διατείνονται οτι καταλαβαίνουν την ειρωνία στο ύφος. Ε, δεν την καταλαβαινουν. Ορισμένα πράγματα εκφράζονται με την πραγματική τους χροιά μόνο προφορικώς. Αυτά για να μην παρεξηγούμαι.
Ανώνυμε γκρίκλις με τα ζεβασόφτ, ένας νέος μόνο συγγραφέας είναι παθιασμένος με τα μπεστσέλερ και ξινισμένος με τον Κούρτοβικ (ο νοών, νοήτω).
Κάτσε κάτω Ρίντερ και μη μας κατσουφιάζεις Δευτεριάτικα (μα είναι δυνατον; πρωϊ- πρωϊ να μας θολώνεις το μάτι; που θα πας;).
Και κάτι για τις απόψεις. Σε ένα φόρουμ/μπλόγκ υπάρχουν και οι κακοήθεις (με την κυριολεκτική ένοια του όρου). Μια μικρή κοινωνία είναι κι εδώ, υπάρχει ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος.
Κάνεις θραύση.Μην το "χάσεις" τώρα...
Τώρα αυτό με τη Βιτάλη, ελπίζω να μην το είπες για μένα, γιατί θα θυμώσω.
 
Θα γυρίσει ο τροχός...που θα πάει. Τώρα σκάλωσε σε λίγα πετραδάκια.
Καλή σας μέρα.
 
Δεν σας ξέρω καθόλου... ούτε και τί ακριβώς έχει συμβεί. Απλά παρακολουθώ σιωπηλά τις προτάσεις σας και τον τρόπο που σχολιάζετε τα πράγματα, από καιρό σε καιρό...

Ένα πράγμα μπορώ να πω, συνεχίστε να είστε αληθινός. Είναι δύσκολο, επώδυνο και συνήθως δεν γίνεται πιστευτό (το να είναι κάποιος αληθινός). Αξίζει...

Συνεχίστε :)
 
Το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι εναντιώθηκαν σε μια απόφαση και κυρίως στον λόγο για τον οποίο αυτή πάρθηκε,νομίζω ότι μαρτυρά και τον ακριβή λόγο ύπαρξης αυτού του blog και του συγγραφέα του κατ'επέκταση.

Η τελική όμως απόφαση είναι δική σου reader, και βεβαίως σεβαστή.

την καλημέρα μου

ΥΓ. Ελπίζω το ότι απάντησες Δευτέρα πρωί, να δείχνει ότι τα αντανακλαστικά σου αντέχουν.
 
Εγώ είμαι από τους καλούς ανώνυμους και σιωπηλός αναγνώστης του μπλογκ για επτά μήνες. Διευθυντής σε εκδοτική. Δεν έχω σχολιάσει και δεν θα ξανασχολιάσω.
Τον άνθρωπο που γράφει εδώ τον κουζούλαναν, όπως λέμε στην Κρήτη. Εγώ ένα ξέρω να πω. Ανοιξε ένα μπλογκ, δεν ξέρω και δεν με ενιαφέρουν τα κίνητρα του και γύρω-γύρω ξεφύτρωσαν μετά άλλα δέκα μπλογκ για τη λογοτεχνία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο καλό που έχει κάνει, τάραξε τα νερά και ασχολήθηκαν μερικοί άνθρωποι παραπάνω. Οι μισοί εκδότες τον διαβάζουν καθημερινά και οι άλλοι μισοί τον διαβάζουν και ψάχνουν να βρουν άκρη και επαφή μαζί του. Και αντί να το εκμεταλλευτεί, βγαίνει και γράφει ένα κατεβατό την ''απολογία του Σωκράτη'' σε μοντέρνα έκδοση και χωρίς να είναι υποχρεωμένος μας γράφει και για την πρόταση που αρνήθηκε. Δεν φτάνουν αυτά για να σιγήσουν οι βλάκες;
 
This comment has been removed by a blog administrator.
 
Ides reader mou ti tous ekanes. Otan sou leo gia ta xarismata sou, mexri to kastanioti ton ekanes Madio ton Delfon.The new world of Reader's Digest (sto diadiktio). Mou ehis dosi tosi ili gia to Phd mou...!
Anonymous 2
 
Απίστευτο και όμως αληθινό: σε αυτό το blog αντί να γίνεται η όποια βιβλιοκριτική, φτάσαμε σε σημείο να διαβάζουεμ ότι ο reader είναι μέτριος συγγραφέας!!!!!!!!!! Σοβαρά? Ακόμα και αν είναι μέτριος συγγραφέας ποιός του απαγορεύει να είναι πολύ καλός κριτικός? ή έστω να κριτικάρει και να λέει τη γνώμη του?
(*) Ανώνυμε, δεν βγαίνει έτσι το υλικό για PhD ούτε σε πανεπιστήμιο της Σουαζιλάνδης.
 
yes Sir! Professor 'So_far'
Anonymous 2
 
Είναι πάντως παρήγορο το πόσο σε βοηθάει η ανωνυμία να βρεις φίλους και υποστηρικτές...
Το χρειαζόσασταν φαίνεται
αδέκαστε λογοτέχνη

Α π _ σ _ ο λ _
 
Τελευταίο σχόλιο από μένα στο μπλογκ του Ρήντερ, (ήτα όχι ιώτα λόγω ea) γιατί αν κάτι κατανόησα πλήρως είναι οι αυταπάτες που τρέφουν οι bloggers περί επισκεψιμοτήτων, μηχανάκια που καταγράφουν μόνιτορ που παρακολουθούν και άλλα παρόμοια τα οποία θα τους ανοίξουν το δρόμο προς τη δόξα ή το δρόμο προς έναν άλλο δρόμο. Και μιλάω έτσι γιατί απλά ο τρόπος που ο καθένας κορδώνεται ή παραπονιέται δείχνει ότι δεν διαφέρει και πολύ από αυτό που επικρατεί και εκτός διαδικτύου, και εκεί όλα βασίζονται στην αριθμολαγνεία και το μπεστ-σελεριλίκι ενώ επίσης μιλάνε όλοι γιατί βρήκαν βήμα ΤΖΑΜΠΑ. Και καλά να μιλάει ο κόσμος, αλλά να μιλούν και όσοι έχουν δικτυωθεί εδώ και καιρό στην πραγματικότητα ανάμεσα στον κόσμο τον απλό; Να ανεβαίνουν στο ΒΗΜΑ του χωρίς τσίπα και να τα κάνουν όλα σαν τα μούτρα τους; Που είσασταν όλοι εσείς στην προ-μπλογκερ εποχή; Πότε καθήσατε να δώσετε μία δραχμούλα για να φτιαχτούν ιστοχώροι ανάλογοι; Όσο ασχοληθήκατε με τις φωνές που ακούγονταν αλλά κάνατε ότι δεν τις ακούγατε πριν το μπλογκινγκ κάνει την εμφάνισή του τόσο ασχολείστε και τώρα. Κι άν αύριο κλείσει το μπλογκερ και όλα τα μπλογκς ΠΟΣΟΙ από εσάς είστε έτοιμοι να δώσετε χρήματα για να μπορείτε να μιλάτε και για να μπορούν άλλοι να μιλήσουν; Πόσοι από σας που βρίσκετε έτοιμα τα templates και τα μηχανάκια και κάνετε ένα κοπυ πέϊστ και το παίζετε γνώστες θα καθόσασταν να ξενυχτήσετε για να μάθετε πως λειτουργεί μία ιστοσελίδα; Πόσοι θα αφιερώνατε χρόνο τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα για να είστε πάνω από το κεφάλι μιας κοινότητας; Είτε αυτή η κοινότητα είναι για λογοτεχνικά θέματα είτε για ο,τι δήποτε άλλο που αφορά την Τέχνη ή την Επιστήμη ή την Πολιτική. Πόσοι θα καθόσασταν να λύσετε τα όποια προβλήματα δημιουργούνταν ανάμεσα σε μέλη; Εύκολα λοιπόν εδώ έρχεται ο καθένας με το αναφαίρετο δικαίωμά του να μπλογκάρει και να ανεβάσει τη δουλειά του, γιατί το άλλο αναφαίρετο δικαίωμα να αλλάξεις τη ζωή σου για ένα σκοπό τρώει χρόνο, τρώει χρήμα και ξεβολεύει. Θα κλείσω με την ευχή να βάλουν κάτι να πληρώνετε, έστω και 20 ευρώ το χρόνο. Για να δω πόσοι θα παραμείνουν και πως θα το δουν από κει και μετά.
Ποιήτρια να με κάνει εμένα ο Ρήντερ; χα, πρόκειται για την μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχουν πει. Η μπλογκόσφαιρα δε έτσι όπως καταντάει ΝΑΙ αποτελεί ένα είδος εκδοτικού οίκου από αυτούς που προσπαθούν διάφοροι να χτυπήσουν ή να... εξευμενίσουν.
Μόλις είδα τον Ρήντερ και κάτι άλλους να κάνουν τα ολισθήματα που μεταμορφώνουν ένα βήμα σε βάθρο απογοητεύτηκα. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΕΠΙΣΗΣ.
Και τώρα κλείνω με το εξής:
Ρήντερ, τελικά έδωσες εξηγήσεις και κατ'εμέ κορδώθηκες. Βγάλε με από τα λινκς σου κι αν θες κράτα μόνο το Λογόκηπος. Για να ανέβει κάτι εκεί (αν ενδιαφεροσουν) έλα να γίνεις μέλος. Με χαρά να ακουστεί η φωνή σου αλλά ως μέλος όχι ως guest star.
Ο τρόπος που πολλοί κιόλας χώρισαν τα μπλογκς σε επώνυμα και "διάφορα" έδειχνε και πλέον μετά τα γεγονότα αποδεικνύει την αντίληψη που έχουν.
Ανώνυμε, που έχεις την τάση να ασχολείσαι με το ποιος είναι εύπιστος και ποιος όχι, μάθε ότι είναι σεβαστό το δικαίωμα να είσαι α) ποιητής άνευ χαρτοφυλακίου, β) εκδότης που μπλογκάρει ανώνυμα γ) επώνυμος δ) άϋλος γραφιάς της λογοτεχνίας του διαδικτύου ε) να λες τα σώψυχα σου σε ένα μπλογκ ή να λες ό,τι σου κατέβει στ) σχολιαστής ζ) εύπιστος ε) δύσπιστος η) ψεύτης θ) ειλικρινής ι)κοριτσόπουλο κ) αγοράκι λ) ο εαυτός σου μ) κανένας.

Μην μπείτε στον κόπο να απευθυνθείτε σε μένα γιατί το μηχανάκι του Ρήντερ τη διεύθυνσή μου δεν θα την πιάσει ποτέ ξανά όπως και κανενός άλλου το μηχανάκι. Ήλθον, είδον και απήλθον.
 
Αυτή τη στιγμή δεν έχω τη διάθεση να απαντήσω ούτε στα καλά, ούτε στα επικριτικά σχόλια. Ο λόγος της παρέμβασης μου είναι καθαρά ενημερωτικός. Κάποιος αλητήριος ή αλητήρια χρησιμοποίησε σε προηγούμενο σχόλιο το όνομα ενός εκδότη. Μέσα από ένα μέιλ πληροφορήθηκα με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ''ψεύτικη υπογραφή''. Αποσύρω το σχόλιο, θεωρώ αλήτική και προβοκατόρικη τη συμπεριφορά του ανώνυμου και αφήνω όλους τους υπόλοιπους να συνεχίσουν απερίσπαστοι. Στην παρούσα φάση δεν έχω ούτε τη διάθεση, ούτε το χρόνο, ούτε την όρεξη να απαντήσω σε κανένα. Ευχαριστώ και πάλι για την κατανόηση...
 
This comment has been removed by a blog administrator.
 
Τώρα τελευταία μου φαίνεται πως η ελευθερία που βρήκαμε στην μπλογκόσφαιρα αποδεικνύεται κελί μιας ξένης κρεατομηχανής που αλέθει ανθρώπους και σκέψεις. Με φοβίζει αυτό το άνω κάτω. Πως τα πράγματα αλλάζουν χωρίς εμείς να μπορούμε να συγκρατήσουμε κάτι!
Τι φταίει άραγε;
Γιατί να είναι τόσο μικρόψυχοι οι διπλανοί μας;
Πότε θα γίνουμε όλοι μια ενωμένη γροθιά;
Αυτά τα λίγα και ταπεινά
Εύχομαι να μη σταματήσετε την προσπάθεια σας ρήντερ
Μια λύση θα ήταν να μην επιτρέπετε καθόλου σχόλια
 
Min peis oti den sta egrapsa, afeli moy reader. Ta koritsopoyla apovivazontai apo to skafos ena-ena. Kai oxi mono apovivazontai alla se vrizoun kiolas. Fyge aksioprepis oso prolavaineis giati se dyo, treis meroules tha se kseftilisoun entelos. Arxisan kai ta sxolia-maimou, tha gelasei oli i logotexniki koinonia. Se ligo, tha sikothi apo ton tafo tou kai o Kazantzakis na afisei sxolio. Sta egrapsa, oyte exeis katalavei pou emplekses, alla me evrizan, oi idies poy fevgoun trexontas makria sou. Katevase to blog giati erxontai ta xeirotera.
 
This comment has been removed by a blog administrator.
 
"Δεν είμαι κριτικός, δεν έχω φιλολογικές γνώσεις ή σπουδές, ότι έμαθα για τη λογοτεχνία, το έμαθα διαβάζοντας."

???????
 
Πέρασα από αυτό το blog πριν από 3 εβδομάδες περίπου, όταν μου το σφύριξε μια φίλη. Δεν είμαι όμως καινούριος blogger, και το έχω ξαναδεί το έργο. Ξανά και ξανά. Μόνο που εδώ είναι λίγο πιο σκληρό. Director's cut! Συγχωρέστε με, αλλά διάβάζεις ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, ή δεν το διαβάζεις, γιατί του βρίσκεις κάτι ή δεν του βρίσκεις. Και εδώ έβρισκα μια άποψη. Κάποιου. Όποιος κι αν είναι αυτός. Και συμφωνούσα ή διαφωνούσα. Αλλά δεν έμπαινα μέσα να τα σπάσω όλα. Το μόνο που με υποψιάζει είναι όλο αυτό το μένος. Δηλαδή για ποιον άλλο λόγο να γράψεις κάτι τόσο επιθετικό αν δεν είσαι κάποιος που νιώθει ότι έχει θιχτεί ή αδικηθεί;
Ποτέ όμως δεν θα καταλάβω γιατί ένας blogger κλείνει το blog του, όταν δέχεται επιθέσεις; Για ποιον κρατάτε το blog σας αγαπητέ Reader; Ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, μπορεί να δέχεται comments, μπορεί και όχι. Όπως και ένα μη ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Θεματικό ή μη. Θέλεις ακόμα να το ξεκλειδώνεις και να το μουτζουρώνεις;
 
Για το σχόλιο που απέσυρες Reader, δε νομίζω ότι υπήρξε έστω και ένας που να πίστεψε ότι προερχόταν από εκεί.
 
Φιλε μου ενα εχω να πω. Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να λες ή να γραφεις καποιες αποψεις,κριτικες κτλ και να περνας απαρατηρητος. Να εισπρατεις την αδιαφορια των αλλων.
Και μονο αυτο δεν γινεται με την περιπτωση σου. Ακομα και αυτοι που ανωνυμα (παντα) σε βριζουν, θα μπουν και θα ξαναμπουν για να διαβασουν αυτα που γραφεις. Αυτο τα λεει ολα πιστευω...Θα συνεχισω να σε επισκεπτομαι συχνα οπως ελπιζω πως θα συνεχισεις το εργο σου το ιδιο συχνα.Τα λεμε.
 
to Professor So_far,
Professor So_far ego to pistepsa... Apo oti vlepo tha me kopsis kai tha prepi na metakomiso sti Souazilandia gia na to ipostirikso!
 
πάντως, ένα είναι σίγουρο: υπάρχουν κάμποσοι ξενέρωτοι που εξφενδονίζουν μπαρούφες σαν ρουκέτες προς κάθε κατεύθυνση- έλεος με τους ΜακρυΚαζαντζάκηδες και τους ΚοντοΚαστανιώτηδες!
ναι, κατέβασε το μπλογκ, γιατί κάποιος που σε "συμπαθεί" νοιάζεται για το ...καλό σου. Μα τι καταπληκτική κοινωνία έχουμε γίνει!τι αισθήματα αδελφοσύνης και συμπαράστασης! Τα ζεβσόφτ που είναι; για ηρεμήστε λέω εγώ και λιγάκι φρένο στη γλώσσα δεν θα βλάψει.
και στο κάτω κάτω είναι απλό: όποιος δε γουστάρει, μπον βουαγιάζ και να μας γράφει...και αν κάποιος είναι τόοοσο πια μάγκας, γιατί δεν ανοίγει ένα έπώνυμο μπλογκ να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος;
γκρίκλις ανώνυμε ζεβασόφτ Πι Ειτς Ντι κλπ, πόσα χρόνια ακόμα θα μας σπας τα νεύρα; έχεις συνειδητοποιήσει οτι το έχεις ξεφτιλίσει γενικά και ειδικά; δεν στο χει πει κανείς από τους κολλητούς σου; όπως λένε και στην Κρήτη όμοιος ομοίω πελάζει (να με διορθώσει ο Αντβοκάτους Ντιάμπολι, σιλβουπλέ)
 
Κυρία μου είστε αδιόρθωτη.
Καλή συγγραφέας πάντως.
Και σπουδαία φιλόλογος.
 
Αντβοκάτους Ντιάμπολι!!! Εισακούσθησαν οι προσευχές μου!!!(αυτό τώρα, το είπα καλά;το έγραψα καλά;)
Τώρα γιατί με κοροϊδεύεις. Ακου κει φιλόλογος. Αυτοί οι άνθρωποι ως επί το πλείστον δε στέκουν καλά!ξου! ξου!Σατανά!
Θα κάνω οτι δεν κατάλαβα την subtle and elaborate irony και θα πείσω οτον εαυτό μου οτι χμ, σε πιστεύω.
διατελούσα μετά τιμής.
και παρεμπιπτόντος, που εξηφανίσθης? (διόρθωση ΤΩΡΑ)
 
O Reader aksizi kati kalitero kai pragmati ine ena kalo blog kai mallon tha to katevasi me ta ego comments.... Ena elliniko vivlio pou diavasa kai mou arese itan tou Filipou 'Nea Iorki kalokeri kai monaksia'kai ena aggliko pou den ksero an ehi elliniki metafrasi ine 'Freakonomics' Steven Levitt where he explores the hidden side of everything in life.
Anonymous 2
 
Κάπως αλλιώς τη φανταζόμαστε τη Νέα Υόρκη. Το καλό με το βιβλίο του φίλου μου του Φιλίππου (πήγαινε και στο www.archive.gr -ένα εξαιρετικό σαϊτ-στις βιβλιοπαρουσιάσεις να δεις κάτι γι αυτό)είναι οτι ο τύπος τα έχει ζήσει δεν τα έχει φανταστεί. Νομίζω οτι είναι το πιο ενδιαφέρον βιβλίο του (του πάει, ως πρώην ναυτικός αυτό το στυλ αλλά και η θεματολογία).
 
ο Φιλίππου ανέκαθεν μου την έδινε.
Νομίζω πως "προσπαθεί" πολύ για να μας πείσει πως είναι συγγραφεύς.
Τώρα ρίντερ, τα μπλογκ γι αυτό γίνονται για να τα κατεβάζουμε όταν μας βαραίνουν.
Ας πάρουμε το θέμα πιο ελαφριά
Ας δεχτούμε επιτέλους την ελευθεροφωνία
Βάλε υπότιτλο πως δεν ευθύνεσαι για τα σχόλια των αναγνωστών και τέλειωνε την γκρίνια
Νομικός είμαι, και εγώ αυτό έχω κάνει και δεν πρόκειται να με μυνήσει κανένας
για αυτά που λένε οι άλλοι
προς Θεού
δεν μπορείς να ελέγξεις 20000 άτομα!
 
Η (δεν θυμάμαι ποια) εντολή λέει ου λήψη (με υπογεγραμμένη) όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω. Ανώνυμοι, ή τάχα μου και δήθεν «αντβοκάτους ντιάμπολι» πάρτε τα κουβαδάκια σας και παίξτε παραπέρα.
 
Με συγχωρείτε
Δεν γνώριζα πως υπάρχει μπλογκ με το ίδιο όνομα με το δικό μου
ειλικρινά συγγνώμη
δεν το έκανα επίτηδες
απλώς πήρα αφορμή από το πιο πάνω σχόλιο
 
χα χα χα! πολύ γέλασα την σήμερον!την ευχή μου να΄χετε!Αντβοκάτους, είσαι τόσο καλός που άρχισαν ήδη να σε μιμούνται (όχι για παραλία αλλά για τη χωματερή των Λιοσίων ειμαστε)

όπως και να΄χει, κάντε κάτι να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα (με ήτα, για να μην το ..φάει ο γαϊδαρος)
 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΚΙΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟΝ.

ΕΝΕΚΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
 
Ti akribos enoite?
 
@nicoletta
Θα μπορούσα να ευχαριστήσω έναν προς έναν όλους όσους άφησαν ένα σχόλιο εδώ ή να απαντήσω στους επικριτές η υβριστές. Οι πρώτοι ξέρουν ότι τους ευχαριστώ, οι δεύτεροι καταλαβαίνουν ότι δεν δίνω δεκάρα τσακιστή. Απαντάω μόνο σε σένα για λόγους που θα κατανοήσεις στην πορεία γιατί το τελευταίο σου σχόλιο ήταν το μοναδικό που με ’’πόνεσε’’ προσωπικά!
Στην παλιά ΚΝΕ αρχές της δεκαετίας του ’80 μας διέγραφαν γιατί δεν ακολουθούσαμε την διαδικασία, έστω και αν είμαστε πιστοί στην ουσία των πραγμάτων. Κοντά τριάντα χρόνια αργότερα αισθάνομαι ότι με διαγράφουν από κάπου (τον Λογόκηπο) πάλι για λόγους διαδικασίας. Οταν μου ζητήθηκε να βοηθήσω την προσπάθεια σας το έκανα χωρίς δεύτερες και χωρίς καν να ξέρω με ποιούς έχω να κάνω (όπως δεν ξέρω μέχρι σήμερα). Οπως είναι ορατό και στο site τα κείμενα μου έρχονταν μέσω της Ρεγκίνας, ουδέποτε μου ζητήθηκε να γραφτώ ως μέλος αλλά και ουδέποτε λειτούργησα ως γκεστ σταρ! Οταν είχα κάτι το έγραφα και το έστελνα. Δυστυχώς, δεν έχω χρόνο (κάνω μια κανονική δουλειά, έχω μια κανονική ζωή, είμαι κανονικός και κοινωνικός άνθρωπος όπως όλοι) να διαβάζω όρους συμμετοχής (τα απωθημένα μου κατά των...διαδικασιών ίσως να παίζουν ρόλο σε αυτό). Προτιμώ να κερδίζω τον πολύτιμο χρόνο μου διαβάζοντας κάποιο καλό βιβλίο. Είναι γνωστό ότι αφήνω σπανίως σχόλια σε άλλα μπλογκ παρότι είμαι τακτικός (σχεδόν καθημερινός) αναγνώστης αρκετών απ΄ αυτά.
Ούτε σε βάθρο αισθάνομαι ότι είμαι, μάλλον σε...βάραθρο με έριξαν διάφοροι τις τελευταίες μέρες, αν τώρα οι προσωπικές εξηγήσεις που έδωσα παρεξηγήθηκαν καλή καρδιά. Η ζωή είναι μικρή και φεύγει γρήγορα. Στέλνοντας σας τα κείμενα μου αναλαμβάνω την ευθύνη των γραφόμεων αλλά η τύχη τους είναι στη δική σας ευχέρεια. Εσείς επιλέξατε να τα ανεβάσετε στο site σας και αν αύριο ή σε πέντε λεπτά τα κατεβάσετε δεν υπάρχει παρεξήγηση. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι και σε σένα και στον Νίκο και στη Ρεγγίνα (και σε όποιον άλλο εμπλέκεται και δεν το γνωρίζω) καλή επιτυχία στην προσπάθεια και γρήγορα να βρείτε το δρόμο που αληθινά σας αξίζει.
 
Χαίρομαι που τελικά αποφάσισες να συνεχίσεις να γράφεις στο blog σου.

Πάνω στο τελευταίο σχολιό σου ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα με καλή διάθεση.

Γιατι μιλάς για διαγραφή σου απο το λογόκηπος;Δεν το πολυκατάλαβα αυτό το σημείο και αν εχω κάνει λάθος ζητώ συγγνώμη και διορθωσέ με ελευθερα. Ποιος μίλησε για διαγραφή σου απο εκεί; Και εξάλλου για να διαγραψεις κάποιον πρέπει πρώτα να έχει υπάρξει μέλος,πραγμα που δεν ισχύει στη δική σου περίπτωση αφού πολυ σωστά ειπες,πως τα κείμενα τα έστελνες μέσω εμού. Τα κειμενά σου συνεχίζουν και βρίσκονται στο site του λογόκηπου,ποιος μίλησε για διαγραφή των κειμένων;

Αν ξαναδιαβάσεις το μηνυμα της Νικολέττας θα δεις οτι δε λέει πουθενα κάτι τετοιο.

Άκομη μιλάς για κάποιον Νίκο που εμπλέκεται στη δημιουργία του site ή στο στησιμό του.Ποιον Νίκο λες; Δεν υπάρχει κάποιος Νίκος.Μηπως εννοείτε τον Γιώργο Πύργαρη που ήταν απο τα πρώτα μέλη εκεί;
Και εγω επίσης δεν εχω σχέση με τη δημιουργία του site και το στησιμο του.Όλα ανήκουν στη Νικολέττα.Εγω μόνο βοήθησα ως φίλη στο ξεκίνημα,προσπαθώντας να γίνει κάτι παραπάνω.Σε μερικά πράγματα επεσα αρκετά εξω και μπορει και να μη τα χειρίστηκα και καλά εξαρχης (όσο ζω μαθαίνω) ,σε άλλα όμως επεσα μέσα.

Πάντως πέρα απο κάθε τι άλλο,τα κειμενά σας είναι πάντα προσεγμένα και δε βλέπω το λόγο να μη γίνετε μέλος εκεί -και εγω απλό μέλος είμαι,όλοι μέλη είμαστε- και να συνεχίσετε να μας στέλνετε τα άρθρα σας.
 
O πληθυντικός της τελευταίας παραγράφου λάθος δικό μου,δεν κολλάει με τον προηγουμενο ενικό.Ζητώ συγγνωμη και σαφώς προτιμώ τον ενικό.
 
@ρεγγίνα

Κατ’ αρχήν δεν έχω διάθεση αντιδικίας με κανένα και αυτό φαίνεται...Κάνω copy/paste στο προηγούμενο σχόλιο της Νικολέτας...
’’Ρήντερ, τελικά έδωσες εξηγήσεις και κατ'εμέ κορδώθηκες. Βγάλε με από τα λινκς σου κι αν θες κράτα μόνο το Λογόκηπος. Για να ανέβει κάτι εκεί (αν ενδιαφεροσουν) έλα να γίνεις μέλος. Με χαρά να ακουστεί η φωνή σου αλλά ως μέλος όχι ως guest star.’’
Αν ενδιαφερόμουν; Μα αν δεν ενδιαφερόμουν δεν θα σου έστελνα τίποτε και εξ’ αρχής θα έλεγα όχι δεν μπορώ! Κανείς δεν μου έθεσε ως όρο ΤΟ ΕΛΑ ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ! Η μήπως κάνω λάθος; Δεν έχω κάτι μαζί σου, ίσα ίσα ’’αγγαρεία’’ έκανες κατά κάποιο τρόπο και το σέβομαι. Δεν έχω γενικά κάτι με κάποιον ούτε καν με τη Νικολέτα αν και επειδή δεν κρύβομαι, με πείραξε το σχόλιο της. Δεν σου καταλόγισα κάποιο λάθος με την αναφορά του ονόματος σου. Αυτά και δεν σκοπεύω να επανέλθω επί του θέματος το θεωρώ ήσσονος σημασίας, απλά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω κάτι γιατί νομίζω ότι μάλλον υπήρξε πρόβλημα επικοινωνίας. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπαίνω σε ένα σάιτ όπως ο Λογόκηπος ή το Λέξημα ή όλα τα υπόλοιπα για να διαβάσω όρους συμμετοχής αλλά κείμενα!
Υ.Γ. Σόρι για το Νίκος. Για τον Πύργαρη όντως έγραφα...Επίσης ούτε ρώτησα, ούτε με απασχόλησε ποιός έστησε το σάιτ, ή ποιός έχει τα δικαιώματα του. Σας είδα ως μια παρέα, μου άρεσε αυτό που προσπαθήσατε να κάνετε στο διαδίκτυο και αυτό μου έφτανε. Τα υπόλοιπα είναι δικά σας θέματα και δεν με αφορούν.
 
@anonyme, ευτυχώς για σένα που δεν περνά το οποιδήποτε τυχαίο μεταπτυχιακό σου από τα δικά μου χέρια.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?