Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Sunday, June 03, 2007

 

Ξεφ(τ)υλλίζοντας...part 93

Μάλλον αδιάφορη Κυριακή όσον αφορά τα λογοτεχνικά δημοσιεύματα του τύπου. Ξεχώρισα μια ενδιαφέρουσα σελίδα στο περιοδικό της Ελευθεροτυπίας όπου πληροφορηθήκαμε (επιτέλους έγινε και αυτό) την έκδοση του πρώτου βιβλίου (το θρυλικό V) του Thοmas Pynchon και σε ελληνική μετάφραση. Και τις ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του μεταφραστή-ήρωα που παλεύει με το λογοτεχνικό....θηρίο του Πίντσον.Το όνομα του Προκόπης Προκοπίδης. Όπως φαίνεται και οι εφημερίδες ’’ξεκουράζονται’’ για να μας παρουσιάσουν μαζικά τις καλοκαιρινές κυκλοφορίες και δεν αλίευσα κάτι άλλο ενδιαφέρον ξεφυλλίζοντας τον τύπο πέραν των συνηθισμένων κριτικών ή στηλών. Από το Έθνος και τη συνέντευξη της Ιουστίνης Φραγκούλη πληροφορήθηκα ότι μια…παρεξήγηση (πίστευα ότι είχε λυθεί μάλιστα) μαζί μου έγινε αιτία να ανοίξει το μπλόγκ της. ΄΄Στο μπλογκ του Reader’s Diggest΄΄, είπε η κυρία Φραγκούλη ’’βγήκε το βιβλίο μου πρώτο στην ψηφοφορία του Δεκεμβρίου και κατηγορήθηκε ως ροζ. Αποφάσισα να επέμβω για να διορθώσω τις εντυπώσεις. Έτσι έγινα βιβλιόφιλη μπλόγκερ’’. Και έτσι όχι μόνο, συμπληρώνω, υπάρχει ένα ακόμη ενδιαφέρον μπλογκ αλλά και μια φανατική, όπως δηλώνει, πιο κάτω στην ίδια συνέντευξη, αναγνώστρια των βιβλιοφιλικών μπλογκς. Αν είναι από τέτοιου είδους παρεξηγήσεις να προκύπτουν όμορφα αποτελέσματα ας…παρεξηγιόμαστε κάθε μέρα.
- Τέλος στην ψηφοφορία του Μαρτίου για τα καλύτερα βιβλία του μήνα. Για δεύτερη φορά τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς η ’’Ιερή παγίδα’’ της Λείας Βιτάλη πρώτευσε συγκεντρώνοντας 45 ψήφους. Την ακολούθησε με 33 ψήφους η Πέρσα Κουμούτση με το βιβλίο της ’’Δυτικά του Νείλου’’, που φαίνεται να έχει σταθερά και μόνιμα πολλές συμπάθειες μεταξύ των επισκεπτών του μπλογκ. Τρίτος με 29 ψήφους ο Θάνατος του Ζορμπά η καινούργια δουλειά του Φίλιππου Φιλίππου και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν με 27 ψήφους το ’’Γειά σου τηλεόραση’’ του Αλέξανδρου Ασωνίτη (θα γράψω προσεχώς για το συγκεκριμένο βιβλίο αφού είναι απ΄ αυτά που έχω διαβάσει και δεν έχω αναφερθεί δημόσια) και με 25 η σταθερή αξία για τους βιβλιόφιλους μπλόγκερς ’’Αμερικάνικη Φούγκα’’ του Αλέξη Σταμάτη. Ηδη, υπάρχουν οι δύο λίστες με τα υποψήφια καλύτερα βιβλία του Απριλίου. Συνολικά 31 βιβλία διεκδικούν την ψήφο σας. Θυμίζω ότι στο τέλος της χρονιάς το άθροισμα του συνόλου των ψηφοφοριών (ήδη τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς το δείγμα έχει ξεπεράσει τις 1200 ψήφους) θα αναδείξει και το καλύτερο βιβλίο του 2007 σύμφωνα με τις επιλογές των επισκεπτών του μπλογκ.
Comments:
Αγαπητέ Ρίντερ,
Φυσικά και λύθηκε η παρεξήγηση εκ μέρους μου. Εκ μέρους σου ακόμη δεν διορθώθηκαν οι εντυπώσεις όσον αφορά στο... ρόζ του βιβλίου μου. Πάντως, σε κάθε περίπτωση , αποτέλεσες την απαρχή της ενεργοποίησής μου ως μπλόγκερ. Κι αυτό σου το οφείλω.
 
@ιουστίνη
Οπως λένε και στο χωριό μου ''μονός καβγάς δεν γίνεται''. Εχω ξεκααρίσει ότι δεν αναφερόμουν στο βιβλίο σου αλλά το γράφω μια ακόμη φορά για να μη μένουν οι εντυπώσεις.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?