Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Sunday, May 27, 2007

 

O Stephen King διαβάζει...Stephen King

Πριν από μερικές εβδομάδες μια συγγραφέας με την οποία ανταλλάζουμε μέιλ μου έγραψε αναφερόμενη στο blog ότι ‘’μπορεί να μην το έχεις αντιληφθεί αλλά μετά από τόσους μήνες έχεις δημιουργήσει ένα εξαιρετικό αρχείο πληροφοριών. 'Οταν χρειάζομαι κάτι, κάποιο στοιχείο για όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες ή για κάποια έκδοση ψάχνω στο μπλογκ σου και το βρίσκω’’. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε το είχα σκεφτεί και οι κουβέντες της μου έδωσαν το έναυσμα να σκεφτώ μερικούς απλούς τρόπους για να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τον χώρο.


Από χθες, λοιπόν, αντί για τα συνηθισμένα τραγούδια οι επισκέπτες του μπλογκ έχουν τη δυνατότητα να ακούνε το πρώτο audio book που ανέβασα. Μετά από αρκετή προσπάθεια και ακόμη περισσότερο χρόνο downloading ανακάλυψα μερικά ηχητικά θέματα σχετικά με το ύφος και τα ενδιαφέροντα του ιστολογίου. Για αρχή, μια short story του Stephen King με τίτλο ‘’It grows on you’’ που πρωτο-δημοσιεύθηκε σε έντυπη μορφή το 1993 και αργότερα επανεκδόθηκε ως κομμάτι της συλλογής διηγημάτων Nightmares and dreamscapes. Η συγκεκριμένη συλλογή αργότερα έγινε και μίνι σίριαλ οκτώ επεισοδίων από τον αμερικάνικο τηλεοπτικό σταθμό ΤΝΤ. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να τη βρω ολοκληρωμένη και ανέβηκαν 23 περίπου λεπτά με τη φωνή του ίδιου του συγγραφέα στην ανάγνωση της ιστορίας. Είναι όμως μια μικρή ευκαιρία να δούμε και να αντιληφθούμε τη διαφορά της έντυπης λογοτεχνίας με την ίδια ιστορία σε ηχητική μορφή, την ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ανάγνωση του συγγραφέα και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Όσοι δεν θέλουν να την ακούσουν και προτιμούν τραγούδια κάνουν κλικ πάνω στο ηχείο αριστερά και στη λέξη post και διαλέγουν από τη λίστα. Μετά από ένα δεκαήμερο θα ανέβει το επόμενο audio book που είναι και ολοκληρωμένο και αποτελεί αληθινό ηχητικό ντοκουμέντο. Οι καινοτομίες δεν θα είναι μόνο ηχητικές αλλά θα έχουν σχέση και με τη θεματολογία του blog που χωρίς να αλλάξει η βασική της μορφή σύντομα θα διευρυνθεί καλύπτοντας ένα ακόμη κενό αλλά αυτές οι προσθήκες θα εμφανιστούν στο ιστολόγιο σε μερικές μέρες.


Comments:
ωραία τώρα περιμένουμε και απόσπασμα από το όντιο-σιντί του Αλεσάντρο Μπαρίκο όπου τη μουσική υπογράφουν οι Air.
 
Καταπληκτικό!
 
ουάου... brilliant...πολύ καλό!!
αν και ομολογώ οτι ο Stephen King με την απίθανα....αμερικάνικη προφορά του ήταν μάλλον...απιαστος στα αυτιά μου....αν έβλεπα και το κείμενο κάτι θα γινόταν :-)
 
@keimgreek
Δεν το έχω ανακαλύψει ακόμη αλλά αν το βρω θα το ανεβάσω σε πρώτη ευκαιρία.
 
@cook the book
Το βιβλίο υπάρχει στο amazon αλλά δεν πρόλαβα να δω αν έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά. Μάλλον ναι γιατί ελάχιστα βιβλία του Κινγκ έχουν μείνει αμετάφραστα.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?