Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Saturday, February 10, 2007

 

Σώστε ένα βιβλίο από την πολτοποίηση

Ο πραγματικός θάνατος ενός βιβλίου δεν είναι η αναγνωστική απαξίωση, ούτε τα σκονισμένα ράφια των βιβλιοπωλείων. Ο πραγματικός θάνατος των βιβλίων είναι η πολτοποίηση, το τέλος, εκεί που πλέον χάνεται κάθε ελπίδα ένας ή πολλοί καινούργιοι αναγνώστες να τα ανακαλύψουν.
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί και μέχρι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί στην πλατεία Κλαυθμώνος μια διαφορετική έκθεση βιβλίων (το προτεινόμενο από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίων ’’παζάρι’’ ως τίτλος με βρίσκει εντελώς αντίθετο αφού νομίζω ότι ευτελίζει το επίπεδο της όλης ιστορίας σε ’’λαϊκή αγορά βιβλίων’’). Σε ένα ενιαίο περίπτερο για όλους τους εκδότες και τους εκδοτικούς οίκους θα υπάρχουν βιβλία ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ στις τεράστιες αλυσίδες βιβλιοπωλείων-σούπερ μάρκετ. Και σε λίαν ελκυστικές τιμές που ξεκινούν ακόμη και από 1 ευρώ! Φυσικά, ο Σύνδεσμος Εκδοτών διαφημίζει την όλη διαδικασία ως ευκαιρία να αγοραστούν σε προσιτή τιμή ’’σπάνια βιβλία’’. Η αλήθεια είναι μια: Σε προσιτή τιμή αγοράζονται στη συγκεκριμένη έκθεση μόνο βιβλία που βρίσκονται καιρό τώρα στις αποθήκες τους και αν δεν πουληθούν θα καταλήξουν πολτός. Ορισμένα αξίζουν τον κόπο πάντως και όντως δεν θα τα βρείτε αλλού. Όρεξη να έχετε για ψάξιμο…
Σκεφθείτε στην επόμενη βόλτα σας στο κέντρο της Αθήνας ότι για να γραφτεί ένα βιβλίο κάποιος πέρασε ώρες ολόκληρες μπροστά σε ένα άδειο χειρόγραφο, στα ακίνητα πλήκτρα της γραφομηχανής ή στην άδεια οθόνη ενός υπολογιστή. Και τελικά είτε σ’ ένα διαμέρισμα της Αθήνας είτε στην άλλη άκρη του πλανήτη την ώρα που έγραφε κατέθετε την ψυχούλα του και πίστευε ότι δημιουργούσε το καλύτερο βιβλίο του κόσμου. Όπως είναι κάθε βιβλίο για τον συγγραφέα του. Και είναι ντροπή να αφήνουμε βιβλία να μετατρέπονται σε πολτό όπως στο μεσαίωνα ή στη φασιστική Γερμανία χάνονταν στην πυρά.
Ακόμη, λοιπόν και αν δεν έχετε όρεξη να ψάξετε για τα καλά ’’κομμάτια’’ της έκθεσης δίνοντας 1 ευρώ βοηθάτε να σωθεί ένα βιβλίο (καλό, μέτριο ή κακό δεν έχει σημασία) και με τρία ευρώ (όσο κάνει δηλαδή ένα πακέτο τσιγάρα ή ένα καφεδάκι) σώζονται από την πολτοποίηση-θάνατο τρία βιβλία. Και αν δεν σας λέει τίποτα ο συνδυασμός συγγραφέας-βιβλίο-πολτοποίηση θυμηθείτε ότι για τα βιβλία αυτά πήγε χαμένο ένα δάσος κάπου στην Κίνα (η εισαγωγή χαρτιού και ας μην το λένε οι εκδότες γίνεται πλέον από την Κίνα).
Και επειδή άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε το παρόν ποστ θα βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή του blog μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης. Τα καινούργια ποστ μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, θα έπονται.
Δίνουμε 1 ευρώ και σώζουμε ένα βιβλίο.
Comments:
Ωραίο ποστ, ωραίο κείμενο, ωραίο θέμα. μαζί σου. εκεί έξω κυκλοφορούν αληθινοί θησαυροί. Με το ένα ευρώ δεν αγοράζεις σήμερα κυριολεκτικά τίποτα.
 
Καλησπέρα Αναγνώστη μου,
Ναί περασα σήμερα από κεί. Ο Ζαχαρόπουλος έχει πολλά ενδιαφέροντα βιβλία. Μόνο μία σειρά έκανα, γιατί γέμισα ένα καλάθι από πολλά βιβλία που με ευχαρίστηση θα αρχίσω να διαβάζω από τον επομενο μήνα. Λέω να ξαναπάω, αξίζει τον κόπο!!!
Ναι αξίζει το κόπο να αγοράζεις βιβλία. Κάτι να βρούν εκτός από σκουπίδια τα εγγόνια μας.
 
@mamaloukas
Νομίζω ότι ως συγγραφέας καταλαβαίνεις πολύ καλά τι σημαίνει ’’σώζω ένα βιβλίο’’. Καλύτερα από πολλούς άλλους. Το θέμα δεν είναι το ποστ η το κείμενο αλλά να αγοραστεί και να σωθεί φέτος έστω και ένα παραπάνω βιβλίο από πέρυσι.
 
@mamaloukas
Και σ’ αυτή την περίπτωση εντελώς δογματικά θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω κατ’ εξαίρεση. Ας αγοραστεί ένα βιβλίο παραπάνω ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ. Κατ΄εξαίρεση όμως...
 
@agne-ta
Αν ξαναπάς μπορεί να με βρεις. Έύκολα θα με αναγνωρίσεις. Θα είμαι ο τύπος με τις...σακούλες βιβλία στο χέρι. Στα σοβαρά τώρα. Αξίζει πραγματικά τον κόπο από πολλές απόψεις.
 
Pigainw kathe xrono kai panta kati tha vrw pou tha mou aresei , apo palia logotexnia sinithws , exei kai "savoura" vevaia , vivlia apo ti dekaetia tou 70 kitrina , alla exei kai mikra diamantakia. Tha perasoume apo kei , without doubt
 
Και γω θα είμαι η τύπισα με τις αντίστοιχες πολλές σακούλες.
Μη ξεχάσεις να πάρεις τη βέργα του παπαγάλου, (Μισελ Ριό)αν το έχεις διαβάσει μπορείς να το χαρίσεις.
 
@agne-ta
''La perchoir du perroquet'' νομίζω ότι είναι ο πρωτότυπος τίτλος. Αν το γράφω λάθος συγχώρεσε την άθλια γνώση μου στα Φραντσέζικα τα οποία χρησιμοποιώ μόνο για...τουριστικούς λόγους και με προφορά επαρχιώτη! Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος (και πάλι αν θυμάμαι καλά) και πρέπει να το έχω διαβάσει αρκετά χρόνια (ίσως και δέκα) πριν. Εξαιρετικό βιβλίο και πολύ καλή επιλογή. Δυστυχώς, αυτό το διάστημα έχω μπλέξει πολύ άσχημα με τον καινούργιο Pynchon θα γράψω κάποια στιγμή για αυτό το βιβλίο το οποίο νομίζω ότι δεν μπορεί να....αντιμετωπίσει κανένας αναγνώστης. Και οτιδήποτε άλλο το διαβάζω περισσότερο για....αποτοξίνωση αφού μου μοιάζει σαν αναγνωστικό...παιχνιδάκι οτιδήποτε άλλο αυτό το διάστημα. Για όποιον χαθεί στον δαίδαλο του Pynchon και στις 1100 παραληρηματικές σελίδες του Against the Day χρειάζονται μήνες για να βρει τον μίτο της Αριάδνης (αν δηλαδή τον βρω ποτέ)...Ενα άλλο βιβλίο 200 σελίδων εξαιρετικά σύνθετο που ολοκλήρωσα πριν από 3-4 μέρες (δεν γράφω τίτλο για να μη γίνει παρεξήγηση και αχρείαστες συγκρίσεις) από ελληνίδα συγγραφέα μου έμοιαζε σαν να διάβαζα τίτλους....εφημερίδων.
 
@celsius 33
Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι βιβλιόφιλοι γνωρίζουν τον δρόμο. Το ποστ ανέβηκε στο blog μόνο για ένα λόγο. Να μην το ξεχάσουμε επειδή η καθημερινότητα όλων τρέχει με γρήγορους ρυθμούς.
 
Το εντυπωσιακότερο είναι ότι μπορείς να βρεις σε ξεφτίλικη τιμή ακόμα και βιβλία σχετικά πρόσφατα (τριετίας - πενταετίας). Και μάλιστα καλά βιβλία που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν άντεξαν το συναγωνισμό της αγοράς.
Το μόνο μείον της υπόθεσης είναι ότι θα χρειαστώ μία... βιβλιοθήκη ακόμα! :))
 
Αγαπητέ Αναγνώστη

Δεν πολυκαταλαβαίνω τη φράση σας: η εισαγωγή χαρτιού και ας μην το λένε οι εκδότες γίνεται πλέον από την Κίνα. Γιατί πιστεύουν(;) οι εκδότες ότι θα τους κάνει κακό η αποκάλυψη; Λόγω του χαμηλού κόστους, το οποίο μπορεί να φανερώνει υπερτιμολόγηση των βιβλίων;

Από την άλλη, επειδή οι Κινέζοι είναι οργανωμένοι σε τέτοια θέματα, υποψιάζομαι ότι καλλιεργούν δάση ειδικά για την παραγωγή χαρτιού αντί να αποψιλώνουν ζωτικούς πνεύμονες οξυγόνου όπως γίνεται στον Αμαζόνιο.
 
@χρήστος Φασούλας
bookcrossing...Δώρα σε φίλους...Αν θέλεις διευθύνσεις από βιβλιοθήκες στην επαρχία υπάρχουν διαθέσιμες...Και θα δεις ότι δεν θα χρειαστεί να πας στο ΙΚΕΑ.
 
@just another...etc...
Δεν ξέρω γιατί δεν το λένε και λυπάμαι που δεν μπορώ να σου απαντήσω. Ισως είναι και αυτό που επισημαίνεις για την τιμή των βιβλίων. Πάντως τα βιβλία των εκδοτών που ξέρω ότι φέρνουν χαρτί από Κίνα είναι καλής ποιότητας. Αρα μπορεί να ισχύει και το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου. Για τον Αμαζόνιο πάντως δεν τίθεται θέμα. Μάλλον, τα δέντρα που βλέπουμε να έχουν απομείνει είναι αποτέλεσμα κινηματογραφικού μοντάζ ή φωτογραφικών τρικ.
 
''Le perchoir du perroquet'' :
Ναί αυτός είναι ο πρωτότυπος τίτλος. 118 υπέροχες μικρές σελίδες και όχι 1100 στρυφνές και δύσπεπτες! Τι να πω, στα αζήτητα με 2,5 ευρά είναι και ο Πυνσον.
Έχω αρχίσει να διαβάζω αλλά δεν πάει κάτω. Μου φαίνεται, ότι θα διαβάσω καμιά 200αριά άλλα βιβλία παράλληλα, για να μην κουραστώ!!! Έτσι και αλλιώς σιγά να μη χάσεις τη συνέχεια. (είμαι σκέτος οδοστρωτήρας, sorry).
 
τι να πω αγαπητέ μου Reader D. με έκανε και απόλαυσα μαζί κείμενο και πρόθεση.

μένω εκτός Ελλάδας, επομένως...
Δυστυχώς.

Γράφε όμως εσύ. Γράφε
 
@agne-ta
Αν πάρω για δώρο σε φίλο βιβλίο του Pynchon το πιθανότερο είναι να μου το πετάξει στο...κεφάλι! Και το ατύχημα είναι ότι πρόκειται για ογκώδη βιβλία. Κρίμα, πάντως, τέτοιες δουλειές να καταλήγουν στα bargains...
 
@roidis
Ευχαριστώ...
Γράφω, γράφω.
Το θέμα είναι ποιός διαβάζει. Οχι αυτά που γράφω. Αλλά τα βιβλία που κυκλοφορούν.
 
Έσωσα την βιογραφία του Πικάσο, ένα Φρουντ κι ένα Ράιχ και κι άλλο ένα στη τύχη...
 
@vita
Καλές επιλογές. Αλλά να σου πω την αλήθεια πιο πολύ μου άρεσε αυτό ’’το ένα τυχαίο’’. Στα τέσσερα βιβλία που αγόρασες αξίζει πραγματικά το ένα να είναι τυχαίο και να μην καταλήξει στην πρέσα του πολτού.
 
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη;
 
@zizugataki
Δεν ξέρω για ’’παζάρι’’ βιβλίων, σίγουρα κάτι θα υπάρχει. Ισως φίλοι και φίλες από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να βοηθήσουν. Προσωπικά όσες φορές (και είναι αρκετές) ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη βρίσκω παληά βιβλία κυρίως στο βιβλιοπωλείο του Μπαρμπουνάκη (ακριβώς απέναντι από τον ΙΑΝΟ), με πολύ ψάξιμο έχω βρει κάτι ξεχασμένα διαμάντια στα ράφια του Ιανού σε τιμές απίθανες και υπάρχει και ένα υπόγειο που ίσως είναι εφάμιλλο αν όχι καλύτερο των βιβλιοπωλείων στο Μοναστηράκι. Δυστυχώς, ξέρω να πάω εκεί αλλά δεν θυμάμαι τη διεύθυνση.
 
:(
Τι θλιβερό. Μάλλον εκεί θα κατέληξε και το δικό μου και δεν αντέχω να πάω να το δώ :(((
 
Θα πρέπει δηλαδή να ντρέπεται ένας συγγραφέας αν υπάρχει το βιβλίο του στο "παζάρι"; Μα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα όσα δεν γίνονται μπεστ σέλλερ αποσύρονται σύντομα από τα ράφια γιατί βγαίνουν φρέσκα. Οπότε είναι επόμενο κάποια να μένουν στην αποθήκη. Αν μου επιτρέπει ο οικοδεσπότης μας, θα πρότεινα, αν υπάρχουν στο παζάρι ελληνικά βιβλία, να τα σώσουμε πρώτα. Ή έστω ανάμεσα στα ξένα να βάζουμε στη σακούλα και ελληνικά. Διαφωνείτε;
 
ρίντερ μου, πολύ στεναχωρήθηκα. Ήξερα ότι πουλιούνται σε λαικές, σε παζάρια, σε καρότσια, ότι πολτοποιούνται όμως, δεν το ήξερα!
Και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι γίνεται αυτό. Δεν καταλαβαίνω το γιατί. Υπάρχουν τόσες βιβλιοθήκες στην χώρα μας, τόσα σχολεία, τόσα παιδιά, που θα μπορούσαν να τα δώσουν δωρεάν.
Θέλω να πιστεύω ότι λάθος κατάλαβα!
 
mazi sas!
 
Το υπόγειο που λέτε ίσως να είναι το βιβλιοπωλείο ΡΑΓΙΑΣ, στην Ερμού, λίγο πριν την Καρόλου Ντηλ(δεν θυμάμαι νούμερο), ένα από τα πιο παλιά και καλά βιβλιοπωλεία της πόλης.
 
@herinna
Δεν είναι κακό να σώσεις μερικά δικά σου βιβλία
 
@λεια
Συμφωνώ (και πάλι) μαζί σου.
 
@ελπιδα
Δεν κατάλαβες καθόλου λάθος. Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα
 
@salparadise
Μιλάμε ακριβώς για το ίδιο μέρος. Ευχαριστώ που βοήθησες την ασθενική μου μνήμη. Ο Ραγιάς είναι μακράν το καλύτερο παλαιοβιβλιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη για να μην πω στην Ελλάδα. Εχει ''θησαυρούς'' σε απίστευτες τιμές! Γι αυτό το μέρος έγραφα
 
solaris
Αν ο εκδότης ενημερώνει, πάλι καλά!
Δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα να προστατέψει "τα παιδιά του", έστω και με το αζημίωτο!
 
ρίντερ μου, κατάλαβα! Άργησα βέβαια να το εμπεδώσω...
Έστειλα έξτρα λεφτά στην κόρη μου, να πάει τρέχοντας.
Πονούν οι αλήθειες σου, αλλά δεν θα πάψω ποτέ να σε διαβάζω.
Να είσαι καλά να μας ενημερώνεις!
 
Ελπίδα
Λυπάμαι αν αυτό το μπλογκ αποτελεί για ορισμένους το τέλος της ''αθωότητας'' και μαθαίνουν πράγματα που δεν μπορούσαν να φανταστούν αλλά αυτή είναι η ποκρή πραγματικότητα. Και επειδή έχεις γράψει ένα βιβλίο καλύτερα να τη μάθεις έτσι και ανώδυνα παρά με διαφορετικό τρόπο
 
Βρήκα και εγώ στην 'Πρωτοπορία' στη Θεσσαλονίκη βιβλία με 1 ευρώ. Αγόρασα το "Η φαγώσιμη γυναίκα" της Μαργκαρετ Ατγουντ. Να χαίρομαι ότι το έσωσα;
 
Ρίντερ μου, εννοείται ότι είναι καλύτερα και ποιο ανώδυνο!!! και σ' ευχαριστώ! Πάντως ότι νόμιζα πως οι εκδοτικοί οίκοι φροντίζουν καλύτερα για το ταξίδι ενός βιβλίου, το νόμιζα! Φαίνεται πως τα άλλα μου βιβλία που διακινούσα μόνη μου, τα γλύτωσα από πολλά παρατράγουδα.Μέχρι και φωτοτυπίες έδινα όταν εξαντλήθηκαν κι εσύ μου λες άλλες αλήθειες...
Να είσαι καλά ρίντερ μου!
Όλοι θα βοηθήσουμε να μη φτάσει ούτε ένα βιβλίο εκεί!
Καλό σου βράδυ και συγνώμη για την καατάχρηση του χώρου!
 
Εκεί ήμουν... και μια και δυο και τρεις φορές... αλλά που να σε ξεχωρίσω, Αναγνώστη μου, μέσα σε τόσο κόσμο...

Ευχομαι καλές σοδειές και φυσικά την καλησπέρα μου.

Βολκώφ
 
@θεοδόσης Βολκώφ
Η σοδειά ήταν καλή. Και για μένα, αφού βρήκα βιβλία που είχα ξεχάσει ή αγνοούσα την ύπαρξη τους αλλά και μια δεκάδα καλά δώρα (πλην σπανίων εξαιρέσεων δώρα στους φίλους μου κάνω μόνο βιβλία). Αν προλάβω το Σαββατοκύριακο μπορεί και να την...επαναλάβω! Ασε και να με....γνώριζες δεν θα κέρδιζες τίποτα οπότε δεν έχασες και κάτι...
 
πολλά βιβλία να φορτώνουν οι αγκαλιές. να κρατήσει τέτοιο παζάρι ανά τ'άλματα του χρόνου. στα πρώτα που σκόνταψα, ανοίγω μια τυχαία σελίδα και να σου το s/m σχήμα ψυχολογίας. Κυριάκος έγραφε, ένα άλλο όνομα σαν κηροπήγιο διαβαζόταν, την αρχαία Σαπφώ ανέφερε και κάμποσα άλλα. πρόσφατα άκουσα μια σχετική κουβέντα. ανοίγω άλλο σε μια τυχαία σελίδα,να σου λογοτεχνικοί χαρακτήρες από blogs, forums και boards. σχόλιο για "ελαφρά" γράφω υποκρινόμενος - και άλλα καμώματα γραφής - αξίζει να ζεις και να προσμένεις, να κι αυτό σπουδαιοφανές στη σκηνή από το μάγο Νόρτον. συμπτώσεις πολλές. αμ οι υπότιτλοι του μπουκέτου σε ψηφιακές συναλλαγές που έπειτα διεπίστωνα; πότε προλαβαίνουν και τα παρακολουθούν τόσα; για ρούχα πήγα και βγήκα φορτωμένος. προσδοκώ πιο διαβασμένος. να μη σώσω, μια γεμάτη βιβλιοθήκη με καλαίσθητες και πολύχρωμες ράχες είναι χαρμόσυνο θέαμα. όμως πολλές οι συμπτώσεις, κι ας είναι απλώς παραπλήσιε, ενθυμίζουσες. pseudo, σα φέουδο.

υγ:
συστήνω λιγότερα posts στην πρώτη σελίδα. πέρα από την φόρτωσή της σε χρόνο,είναι και η φόρτωση σε πληροφορία. σημασία έχει ν'αναγνώσκονται κι ας είναι λίγα.
 
δεν αγόρασα ελληνική. δεν είναι δα και για μαγαρισμό αυτό. ένα του Ρενέ Ζιράρ είναι μάλλον το πιο ενδιαφέρον της αγκαλιάς. καλάθι δε χρησιμοποίησα
 
Αγαπητέ R.,

περιττό να αναφέρω ότι πέρασα και 'γώ από 'κεί, όπως κάθε χρόνο, περνώ. Τί να το κάνεις, το χούϊ δεν κόβεται.

Και όχι μόνο από εκεί, αλλά και από άλλα παζάρια βιβλίων, αυτόν τον καιρό. Καλά εκείνα όχι με ένα μόνο ευρώ...

Σε χαρετώ.
 
@melanhappy
Πολύ όμορφο σχόλιο. Οντως προτιμάμε την αγκαλιά από το καλάθι, αρκεί να χωράνε όλα σε μια αγκαλιά, γιατί στην καρδιά μας χωράνε όλα.
Υ.Γ. Θα δω τι μπορώ να κάνω με την πρώτη σελίδα, άλλοι ζητάνε να υπάρχουν όσο το δυνατό περισσότερα post για να μην ψάχνουν στα αρχεία του blog για κάτι που τους ενδιαφέρει.
 
@το θείο τραγί
Μακάρι, τα χούγια μας να ήταν όλα και σχετικά με τα βιβλία, θα τυγχάναμε αυτομάτως λιγότερο ατελείς.
Ευκαιρίας δοθείσης να σας ευχαριστήσω και από εδώ (εκτός από το σχόλιο που άφησα στο blog σας) για εκείνο το παλαιότερο post σας σε εποχές που εδώ μέσα γινόταν ’’η επέλαση των λυκόσκυλων’’. Λυπάμαι που το αντιλήφθηκα με μεγάλη χρονική υστέρηση.
 
Τα αγαπάμε πολύ, μα πάρα πολύ, τα βιβλία και το συγκεκριμένο παζάρι, πάνω από 10 χρόνια τώρα, (έτσι δεν είναι;;) και αγοράζουμε πολλά πολλά βιβλία και μετά τα χέρια μας φτάνουν μέχρι τους αστραγάλους απ'το κουβάλημα!! Σούπερ!! :)
 
@kwlogria
Λόγω...ηλικίας φαντάζομαι ότι είσαστε οπαδός της άποψης. ’’Οι καλές συνήθειες πεθαίνουν τελευταίες’’...Δεν βοήθησε κανείς νεότερος στο...κουβάλημα;
 
Όχι καλέ μου και μπάταρα σαν τη ζυγαριά! Αλλά μου άρεσε!!! Καλημέρα!!:)
 
ΦΑΚ! είχα να μπω λίγο καιρό εδώ και τώρα βλέπω "11 Φεβρουαρίου". Το έχασαααα. ΣΝΙΦ.
 
@kwlogria
Συνήθως είμαι ευγενικός με ηλικιωμένες κυρίες και αν σας έβλεπα υπήρχε πιθανότητα να σας βοηθήσω...Αλλού όμως. Διότι σε εκθέσεις βιβλίου είμαι τόσο αφοσιωμένος και στον''κόσμο΄΄ μου που ακόμη και βόμβα να σκάσει δίπλα μου δύσκολα θα...κουνηθώ!
 
@keimgreek
Γράφω...απουσίες και έχεις ήδη πολλές! Αστειεύομαι...
Το παρόν μπλογκ ενημερώνεται τακτικά συνπώς δημιουργώ την...υποχρώση στους τακτικούς θαμώνες του να γίνουν τακτικότεροι! Δεν πειράζει...Και του χρόνου καλά να'μαστε θα υπάρξουν αντίστοιχες ευκαιρίες
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?