Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Saturday, July 08, 2006

 

Blogstories(6)

www.sanangre.blogspot.com

Καιρό είχα να ’’περιπλανηθώ’’ στα blog που οι ιδιοκτήτες τους έχουν ανεβάσει ιστορίες, διηγήματα κλπ. Ορισμένα, βέβαια, τα παρακολουθώ διακριτικά, περιμένοντας και διαβάζοντας την εξέλιξή τους. Πριν από λίγο καιρό, στα σχόλια κάποιου ποστ (απ΄αυτά που σβήστηκαν πριν δύο εβδομάδες μαζικά) μου είχαν αφήσει αυτή τη διεύθυνση. Εκεί υπάρχει μια νουβέλα, η οποία, ομολογουμένως με εντυπωσίασε. Λέγεται ’’Σαν Ανγκρε’’, όπου Σαν Ανγκρε μια πόλη στη μέση του Αμερικάνικου πουθενά, κάπου στην Καλιφόρνια όπου συμβαίνουν μερικά εξωφρενικά περιστατικά. Εμφανίζεται ένα ανδροειδές που διαβάζει Καμύ και Νίτσε, το FBI, ο συγγραφέας θυμάται τους Sex Pistols, τους ιστορικούς Socrates (drunk the conium), τις φρυγανιές που έχουν το όνομα ενός... ποιητή και στο τέλος τα...ξεχνάει όλα! Μια νουβέλα 10 κεφαλαίων αφιερωμένη στην Αμερικάνικη κουλτούρα και όχι μόνο. Με γράψιμο σε στιλ Μπουκόφσκι (ο μπλόγκερ δεν ξεχνάει να αναφέρει από που δανείστηκε έμπνευση) και τους κλασικούς μπιτνικ συγγραφείς και γενικά ένα υπέροχο δείγμα γραφής.
Μου άρεσε πολύ η ιστορία και μάλιστα ετοιμαζόμουν επιστρέφοντας στο δικό μου μπλογκ να γράψω και τα... σχολιανά μου σε όλα τα λαγωνικά των εκδοτικών οίκων που δεν κάνουν τη βόλτα τους στα μπλογκ όπου μπορούν να ανακαλύψουν ατόφια ταλεντάκια της γραφής. Αλλά, ευτυχώς, πριν εγκαταλείψω το blog έριξα μια ματιά στα ούτως ή άλλως λιγοστά σχόλια. Εκεί ο μπλόγκερ αποκαλύπτει ότι περιμένει από ώρα σε ώρα να εκδοθεί το βιβλίο του με τίτλο ’’Αληθινή αγαπή και άλλες ιστορίες’’ από τις εκδόσεις Περίπλους και η συγκεκριμένη νουβέλα δεν χώρεσε ή κόπηκε στην επιμέλεια του βιβλίου (γιατί άραγε; αν κόπηκε η συγκεκριμένη πόσο καλύτερες είναι οι άλλες μικρές ιστορίες του βιβλίου;). Φυσικά, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και σκοπεύω σε χρόνο μέλλοντα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω μαζί του. Μέχρι τότε, μαζί με τις ευχές μου για την καλή πορεία του βιβλίου αν είναι επισκέπτης του μπλογκ μου δεν βλάπτει να μας συστηθεί γιατί όσο και αν έψαξα δεν βρήκα περισσότερα στοιχεία για το υπό έκδοση βιβλίο.
Comments:
@love minus zero/no limit
Καλή επιτυχία λοιπόν στην εκδοτική σου προσπάθεια. Το San Angre επιμένω ότι μου άρεσε πολύ και ελπίζω να κάνω λάθος ή όλα τα υπόλοιπα που έχεις γράψει να είναι απείρως καλύτερα απ΄αυτό.
 
Κάνεις μεγάλο έργο ρίντερ. Και πάλι μπράβο σου! Δεν βρίσκω και το ιμέηλ σου...να σου πω δυο μπράβο παραπάνω!
 
@elpidA
Για το μέιλ μου κάνεις κλικ στο προφίλ μου και το βρίσκεις αυτόματα. Για τα...υπόλοιπα ευχαριστώ αλλά μην με...ανακατεύεις!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?