Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Thursday, May 25, 2006

 

Ξεφ(τ)υλλίζοντας....part 45

Η συγγραφέας Νιόβη Λύρη που συχνά-πυκνά τροφοδοτεί το blog με ενδιαφέρουσες πληροφορίες με έβγαλε από τη...δύσκολη θέση! Δεν είχα κάτι το ενδιαφέρον να γράψω, δεν προλάβαινα να αναφερθώ στα βιβλία που διάβασα τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε με μεγάλη ευχαρίστηση τις...παραχωρώ για σήμερα το blog. ‘’Ανακάλυψε’’ μερικά ακόμη λογοτεχνικά site στο διαδίκτυο για να προστεθούν στην αρκετά μεγάλη πλέον σχετική λίστα που θα βρείτε σε συνδυασμό με τα προηγούμενα post για το ίδιο θέμα. Μεταξύ αυτών και τον προσωπικό χώρο της Σοφίας Νικολαϊδου, που μου είχε διαφύγει. Η κυρία Νικολαϊδου είναι στην αγορά αυτό το διάστημα με τον αρκετά εμπορικό ’’Μωβ μαέστρο’’... Ιδού, λοιπόν τι βρήκε η κ.Λύρη:
’’ Ο Κώστας Δουρίδας είναι Έλληνας που ζει στον Καναδά. Η ιστοσελίδα του http://durabond.ca/gdouridas/ είναι ολόκληρο πόρταλ με θέμα τον ελληνικό -και όχι μόνο- πολιτισμό.
Ενδεικτικά:
http://durabond.ca/gdouridas/barnalis.html , από όπου περνάμε και σε άλλους ποιητές, καθώς και σε σελίδες για Μακρυγιάννη και Κολοκοτρώνη (τα κείμενά τους)
http://durabond.ca/gdouridas/poihmata.html Aνθολογία ποιημάτων και λογοτεχνικοί κόμβοι πάσης φύσεως. Εκπληκτικά πλούσιο. Η μπάρα που τρέχει κάθετα αριστερά περιλαμβάνει τα πάντα! Κανονική βιβλιοθήκη!
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/poetry.html Συγκεντρωμένα τα περιοδικά που δημοσιεύουν κυρίως ποίηση -αλλά από ό,τι ξέρω, όχι μόνο
www.geocities.com/mariakou1/links.htm Σελίδες για το Νίκο Γκάτσο.
http://www.stixoi.info Συλλογή -πλουσιότατη- στίχων τραγουδιών, καθώς και στίχων από ερασιτέχνες (Απίστευτη ποσότητα!).
www.de.sch.gr/~snikolai/ Το σάιτ της Σοφίας Νικολαϊδου, πλούσιο και πρωτότυπο‘‘.


’’Μην...ξεχνιόμαστε. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Από αύριο αρχίζει στη Θεσσαλονίκη η 3η διεθνής έκθεση βιβλίου με πολλές ενδιαφέρουσες παράλληλες συζητήσεις και εκδηλώσεις. Ολα αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θα συμβούν στο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo. Να πάτε...Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και η έκθεση βιβλίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου’’. Το παρόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ αλλά προτροπή. Το διάβασμα ομορφαίνει τη ζωή μας.

Comments:
ναι πράγματι το διάβασμα ομορφαίνει τη ζωή μας μα κι αυτό το blog δεν πάει πίσω!
 
@ανδρομέδα
Ευχαριστώ για το κομπλιμέντο. Παραφράζοντας λίγο τα λόγια σου: ''Ακόμη και η ανάγνωση του καλύτερου μπλογκ δεν αντικαθιστά την ανάγνωση ενός...μέτριου βιβλίου''. Και για να μην...παρεξηγηθώ δεν διεκδικώ σε καμία περίπτωση τις δάφνες του καλύτερου μπλογκ. Υπάρχουν καλύτερα από αυτό εδώ...
 
Καλησπέρα.Πάντως για να ακούσεις και μια ακόμη φιλοφρόνηση :) και μένα μου αρέσει αυτό το blog!

Mπορεί να μη συμφωνω πάντα σε ό,τι γράφεις (βέβαια μη φανταστείς πως διαφωνώ κιόλας πολλές φορές )αλλά
η σελίδα σου είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες που υπάρχουν για το βιβλιο.

Η σελίδα genesis -αναμεσα σε αυτες που προτείνεις -ειναι πολυ καλή.
 
@regina
Με κολακεύεις επικίνδυνα...
Αν συμφωνούσες σε όλα με όσα γράφω μάλλον δεν θα ήταν καλό για σένα! Οχι για μένα!
Οι σελίδες του τελευταίου ποστ είναι πρόταση της κυίας Νιόβη Λύρη.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?