Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Friday, May 12, 2006

 

Ξεφ(τ)υλλίζοντας...part 39 (Mother's day)

Τις γυναίκες κολακεύει πάντοτε η προσφορά λουλουδιών. Αύριο Κυριακή, ξημερώνει η μέρα της Μητέρας. Ευπρόσδεκτη, νομίζω, αλλαγή σκηνικού από τα καθιερωμένα τριαντάφυλλα θα ήταν ένα βιβλίο. Και δη, ένα βιβλίο που μιλάει για την αναζήτηση της μητέρας. Αυτό ακριβώς κάνει η ηρωίδα του τελευταίου βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά ’’Εις το όνομα της μητρός’’ που φτάνει μέχρι τον Ιταλικό νότο για να βρει τη μητέρα της. Βιβλίο αφιερωμένο όχι μόνο στις μητέρες αλλά και στον ελληνισμό της διασποράς, στα ταξίδια αυτογνωσίας και σε εγκλήματα μετά τιμωρίας. Είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας μυθιστορηματικής τριλογίας που ξεκίνησε με τις ’’Κόρες του νερού’’ (2002), ’’Lacryma Christi- Τα δάκρυα του Χριστού’’ (2004). Ολα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη.


’’Πέντε λεπτά με τα πόδια από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ροκ μπαρ της πόλης. Ο Στάβλος. Καλή μουσική και καθαρά ποτά. Αν πάτε πιείτε ένα ποτό... λιγότερο. Η διαφορά στο λογαριασμό όχι μόνο θα σας οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι αλλά θα σας προσφέρει και τη χαρά ενός καλού βιβλίου που θα έχετε αγοράσει λίγο νωρίτερα στην έκθεση’’. Το παρόν ΔΕΝ είναι διαφήμιση. Τα βιβλία χρειάζονται αναγνώστες διαφορετικά καταλήγουν τροφή ποντικιών σε σκονισμένες αποθήκες εκδοτικών οίκων ή πολτός. Σώστε, φέτος, ένα βιβλίο.
Comments:
@stg
Διαβάζονται ξεχωριστά...Το σύνολο της τριλογίας αφορά τους έλληνες (τις ελληνίδες καλύτερα) της διασποράς
 
Ωχ! Αύριο είναι η γιορτή της μητέρας; Καλα που μας το θύμισες, από μια ηλικία και μετά είναι τόσες οι ημέρες του χρόνου που χανόμαστε!Όσο για τα μυθιστορήματα, ο καθένας κάνει οτι μπορεί.
 
Ωραίος!! Ξανά να σε ευχαριστήσω και να εκφράσω τον .. θαυμασμό μου για τα όμορφα μηνύματα που μας περνάς.. Το post για την έκθεση στην Διονυσίου Αεροπαγίτου το πόσταρα και εγώ με την σειρά μου στην σελίδα του eap-forums.gr για οσους φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου (όπου φοιτώ) επιθυμούν να παραβρεθούν.. και ξέρω οτι θα παρακινηθούν αρκετοί! Να είσαι καλά!
Μαίρη.
 
@το ασύλληπτο
Το θέμα είναι να κάνουμε λίγο παραπάνω από αυτό που μπορούμε. Αν το 1 βιβλίο το χρόνο το κάνουμε 2 αυτό είναι το λίγο παραπάνω...
@Μαίρη (anonymous)
Ευχαριστώ και πάλι. Καλά έκανες, νομίζω ότι οι φοιτητές του Ανοικτού πανεπιστημίου είναι άτομα με λογοτεχνικές αναζητήσεις
@stg
Περιμένουμε εντυπώσεις. Της μητέρας σου εννοείται από το βιβλίο.
@just-a-cat
Συμφωνώ απόλυτα. Είναι ’’αρουραίος’’ των βιβλιοπωλείων αλλά η έκθεση δίνει την ευκαιρία -λόγω χώρου και αίσθησης...ελευθερίας- σε πολλά άτομα που δεν πάνε να αγοράσουν βιβλία τον υπόλοιπο χρόνο να μπουν στον...πειρασμό. Κατά τα άλλα ένα καλό βιβλιοπωλείο δεν συγκρίνεται με την καλύτερη έκθεση. Αλλά φέτος είδα ότι έγινε μια πιο σοβαρή προσπάθεια, δόθηκε δημοσιότητα και μου άρεσε, άρα όπως μπορούμε πρέπει να την υποστηρίξουμε
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?