Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Wednesday, April 26, 2006

 

Site Ελλήνων συγγραφέων (Φ)


Φάις Μισέλ, www.fais.gr
Ο Μισέλ Φάις είναι περίπτωση λογοτέχνη που η τον λατρεύεις ή τον αγνοείς. Βαρύς, δύσκολος και προσωποκεντρικός ο συγγραφέας της ''Ελληνικής αυπνίας'' διατηρεί ένα από τους πλέον προσεγμένους και πλήρεις δικτυακούς χώρους. Εκτός από μια εκτενή απαρίθμηση του πλούσιου και πολυσχιδούς έργου του στο σάιτ του θα βρείτε μέχρι και μια προσωπογραφία του! Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ αφού ο Φαις στην ενότητα Hotel Memory έχει συμπεριλάβει αποσπάσματα από τα αγαπημένα του blog στο διαδίκτυο και εκτός από τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του οι ενδιαφερόμενοι αφήνουν και κάτι στο φόρουμ επισκεπτών. Site για...αντιγραφή από τους ενδιαφερόμενους λογοτέχνες.

Φασούλας Χρήστος, www.fasoulasonline.com
Μπορεί να είναι ''φρέσκος'' στη λογοτεχνία αλλά μπήκε γρήγορα στον κόσμο του δικτύου και δημιούργησε ένα προσεγμένο site όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα για τον συγγραφέα του βιβλίου ''Ο έρωτας δεν κάνει για πιλότος''. Κείμενα με πολύ χιούμορ (ακόμη και αυτοσαρκασμό), κριτικές, γνώμες αναγνωστών και ενημέρωση για τις επόμενες δουλειές του Φασούλα είναι μερικά από όσα μπορεί να βρει ο επισκέπτης.

Φλωράκης Διαμαντής, users.forthnet.gr/ath/fd/
Είναι δύσκολο να κατατάξεις σε μια κατηγορία μια από τις πλέον cult φιγούρες των ελληνικών γραμμάτων και όσοι ξέρουν τι εστί Φλωράκης το καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιποι ας επικεφτούν τον δικτυακό χώρο του με τον τίτλο ''Ανοιχτό ηλεκτρονικό ημερολόγιο ενός αναρχικού'' και θα καταλάβουν. Με 19 βιβλία στο ενεργητικό του Φλωράκη, πολλά από τα οποία φλερτάρουν ακόμη και με την επιστημονική φαντασία, το site προσφέρει τη δυνατότητα για αρκετή ώρα σερφαρίσματος.

Φραγκούλη-Αργυρίου Ιουστίνη, http://www.spyridon.net/petaei.html
Η συγγραφέας του ''Πετάει, πετάει το σύννεφο'' (εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ) έχει δομήσει όλο το δικτυακό της χώρο γύρω από το πρώτο της μυθιστόρημα που όπως μας πληροφορεί κυκλοφορεί και σε αγγλική έκδοση (το site είναι επίσης δίγλωσσο) και πωλείται από το www.amazon.com. Η βιογράφος του Αρχιεπίσκοπου Σπυρίδωνα παρουσιάζει και παρουσιάζεται σε ένα λιτό αλλά όμορφο site.

Φύσσας Δημήτρης, www.dimitrisfyssas.gr
Site που εξυπηρετεί διττό σκοπό...Εκτός από τις λογοτεχνικές αναφορές (ποίηση, κείμενα) και το έργο του συγγραφέα ο δημιουργός του ''Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος'' χρησιμοποιεί τον χώρο -αν κατάλαβα καλά- και για ''πολιτική επικοινωνία'', την άλλη ενασχόλησή του.


Comments:
Μόνο μια παρατήρηση. Στο σάϊτ του Φάϊς τα κείμενα των μπλόγκερ δεν είναι αποσπάσματα από τα μπλογκ μας αλλά τα γράφουμε ειδικά για το Hotel Memory.:-)
 
@αθήναιος
ευχαριστώ για την διευκρίνιση.
 
Καλησπέρα.
Εμένα το site του κυριου Φάις μου φάνηκε μπερδεμένο.
 
Όλα δείχνουν πως ανήκετε στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που ονομάζω "Συντηρητές της Ελπίδας".
Σας σφίγγω το χέρι και σας εύχομαι καλή δύναμη.
διαμαντής φλωράκης.
 
@Διαμαντή Φλωράκη
Αγαπητέ μου, σας έμαθα πρόσφατα, πριν από δύο τρία χρόνια. Λυπάμαι για τον χαμένο χρόνο. Το ’’συντηρητής της ελπίδας’’ νομίζω ότι είναι υπερβολή εκ μέρους σας. Εσείς μείνατε πιστός στις ιδέες σας και φαντάζομαι ότι το πληρώσατε ακριβά ή φτηνά δεν παίζει ρόλο το τίμημα. Εμείς γενιά συμβιβασμένων προσπαθούμε πριν να είναι αργά να σώσουμε κάτι από την παλιά μας αξιοπρέπεια. Κάποιοι ’’δικοί’’ μας, της γενιάς μου άντεξαν και το παλεύουν, κάποιοι άλλοι σαν τον Τζέισον Ξενάκη αποφάσισαν να μην μείνουν εδώ, λυπάμαι που αισθάνομαι ’’λίγος’’ για τον χαρακτηρισμό που γενναιόδωρα μου αποδώσατε.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?