Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Saturday, April 15, 2006

 

Site Ελλήνων συγγραφέων (Τ)

Τουράν Τζεμίλ, www.cemilturan.gr
Κούρδος συγγραφέας βιβλία του οποίου κυκλοφόρησαν -στα ελληνικά- από τον Καστανιώτη. Τελευταίο ήταν ''Το ματωμένο χιονολούλουδο'' (2001). Στο site του υπάρχει εκτός των άλλων και μια εκτενής αναφορά στην ιστορία του Κουρδιστάν.

Τριαρίδης Θανάσης, www.triaridis.gr
H πλέον παράξενη περίπτωση λογοέχνη που συνάντησα στο διαδίκτυο. Δικηγόρος εκ Θεσσαλονίκης με εννέα δημοσιευμένα βιβλία, πλούσια κοινωνική δράση. Αντιμετωπίζει την άρνηση του εκδοτικού του οίκου για το τελευταίο βιβλίο του ''Τα μελένια λεμόνια'' εξαιτίας του βλάσφημου, εικονοκλαστικού (ο ίδιος το χαρακτηρίζει και πορνογραφικό) χαρακτήρα τους και από τότε γίνεται ''εκδότης του εαυτού του'' που δημοσιεύει τη δουλειά του στο προσωπικό του site. Διαβάστε πως εξηγεί ο ίδιος την ιστορία του www.triaridis.gr/melenialemonia/note/ αλλά όποιος θέλει να προχωρήσει στην ανάγνωση των ιστοριών του πρέπει να είναι πολύ....αποφασισμένος! Πέραν αυτού στο site υπάρχει πλούσιο υλικό, ολόκληρα βιβλία του ίδιου (δημοσιευμένα με την συμβατική μορφή ή όχι), προτάσεις για την τέχνη, ακόμη και links μουσείων και διάφορα κείμενα του.

Τριανταφύλλου Σώτη, www.soti.bravehost.com
Η Σώτη Τριανταφύλλου δεν έχει προσωπικό σάιτ στο διαδίκτυο. Αντ' αυτής όμως δημιούργησε ένα κάποιος φανατικός θαυμαστής της! Πρόκειται ίσως για τη μοναδική σχετική περίπτωση που βρήκα (σάιτ θαυμαστή για συγγραφέα) αλλά η δουλειά του Λάκη Φουρουκλά είναι εξαιρετική σε βαθμό που κάποιος ανυποψίαστος θα νόμιζε ότι ο χώρος δημιουργήθηκε από την ίδια την κ. Τριανταφύλλου ή ίσως αν έχει υποπέσει στην αντίληψή της να...ζήλεψε κιόλας. Περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα...Ολες τις δουλειές της, αποσπάσματα από βιβλία της αλλά και αρκετές συνεντεύξεις της.
Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?