Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Saturday, March 04, 2006

 

Site Ελλήνων συγγραφέων (Ζ-Η-Θ-Ι)

Ζευγώλης Γιάννης, www.logohaneio.gr, www.logohaneio.com
O νεαρός συγγραφέας του ’’Λογοχανείου’’ διατηρεί και ένα λιτό, σεμνό διαδικτυακό χώρο. Το πρώτο του βιβλίο (λεπτομέρειες θα βρείτε μερικά post πιο...κάτω), βιογραφικό και επικοινωνία με τους αναγνώστες του.

Θεοδωροπούλου Βίκυ, www.theodoro.gr
Ένα από τα πιο όμορφα αισθητικά site ανθρώπου των γραμμάτων που συνάντησα στο διαδίκτυο. Πλούσιο σε περιεχόμενο, ο πλοηγός του διαδικτύου τρώει πολύ ώρα για να το εξερευνήσει αλλά και με πολύ όμορφο μοντέρνο design και δομή, ειδικά μετά την πρώτη του εισαγωγική σελίδα. Η κυρία Θεοδωροπούλου σε ορισμένα σημεία του, σαν Easter eggs, προσφέρει αναπάντεχα αναγνώσματα όπως μια επιστολή στον Ηλία Πετρόπουλο που δεν στάλθηκε ποτέ, άλλη μια με αποδέκτη τον εκδότη της και διάφορα άλλα ανέκδοτα προσωπικά της ντοκουμέντα ή μικρές ιστορίες, όπως η απολαυστική μίνι περιπέτεια για να φτάσουν δύο ταξιδιωτικοί οδηγοί της σε βιβλιοπωλεία της Ολλανδίας! Συγγραφέας βιβλίων και ταξιδιωτικών οδηγών, βραβευμένη για την πρώτη λογοτεχνική δουλειά της, μέλος εργαστηρίων δημιουργικής γραφής περιλαμβάνει στον διαδικτυακό της χώρο εκτός από τα απολύτως απαραίτητα (βιογραφικό, βιβλιογραφία) και συνεντεύξεις που έχει δώσει ή κριτικές που έχει αποσπάσει το έργο της. Η φωτογραφία είναι από την εισαγωγική σελίδα του site.

Ιωακείμ Βασίλης, homepages/pathfinder.gr/viokim/
Στον μάλλον περιορισμένο δωρεάν χώρο που προσφέρει το portal Pathfinder στα μέλη του ο Βασίλης Ιωακείμ ’’έστησε’’ την ιστοσελίδα του όπου παρουσιάζει τη δουλειά του (θεατρικά έργα και αφηγήματα).
Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?