Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Thursday, March 02, 2006

 

Site Ελλήνων συγγραφέων (Δ-Ε)


Δήμου Νίκος, www.ndimou.gr
Ίσως μια από τις πιο γνωστές διαδικτυακές γωνιές το site του Νίκου Δήμου. Εάν υπήρχε ο άτυπος τίτλος του ’’συγγραφέα που ανακάλυψε πρώτος το διαδίκτυο’’ ο Δήμου θα τον έπαιρνε χωρίς αντίπαλο αφού η σελίδα ’’κρεμάστηκε’’ για πρώτη φορά το 1997! Και ’’συνεχώς μεγαλώνει’’ όπως λέει ο ίδιος. Περιλαμβάνει τον ασύλληπτο αριθμό των 350 κειμένων του συγγραφέα (πεζά, δοκίμια, ποίηση, σάτιρα, χρονογραφήματα και συνεντεύξεις), 70 φωτογραφίες, ειδικό χώρο για τα ’’Επίκαιρα’’ (σχόλια του συγγραφέα, τα οποία προφανώς για χωροταξικούς λόγους μεταφέρθηκαν σε αυτόνομο blog) και τρία ολόκληρα βιβλία του. Πέραν βεβαίως των απολύτως απαραίτητων βιογραφικών και βιβλιογραφικών στοιχείων. Πρώτος ο Νίκος Δήμου τόλμησε να εκτεθεί επωνύμως και στην blog-όσφαιρα αφού έχει το προσωπικό του ιστολόγιο (nikosdimou.blogspot.com) που δέχεται χιλιάδες επισκεπτών σε καθημερινή βάση αφού θεωρείται από τα πλέον δημοφιλή του διαδικτύου. Σε βαθμό που για να διαβάσει κάποιος τα σχόλια στα post του Νίκου Δήμου, που συνήθως ξεπερνάνε τα 100, χρειάζεται αρκετή ώρα! Η φωτογραφία αριστερά είναι από την πρώτη σελίδα του site.

Εμπειρίκος Ανδρέας, www.empiricos2001.gr
Δεν πρόκειται για ανεξάρτητο sdite του ποιητή-συγγραφέα αλλά για χώρο που δημιουργήθηκε το 2001, χρονιά που συμπληρώθηκε ένας αιώνας από τη γέννησή του. Οι ενδιαφερόμενοι πάντως για τον εμπνευστή της ’’Υψικαμίνου’’ και του ’’Μεγάλου Ανατολικού’’ θα βρουν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Νομίζω πάντως ότι έχει αρκετό καιρό να ενημερωθεί και να ανανεωθεί.
Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?