Ελληνική λογοτεχνία

'Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τα καλά βιβλία, πρέπει να διαβάζουμε μόνο εξαιρετικά βιβλία''. Τίμπορ Φίσερ (Under the frog)

Saturday, March 18, 2006

 

Site Ελλήνων συγγραφέων (Μ)


Μανωλοπούλου-Κουντουριανού Φανή, www.stories.gr
Παρούσιαση των τεσσάρων βιβλίων της κυρίας Μανωλοπούλου-Κουντουριανού με εντυπωσιακή καινοτομία της ιστοσελίδας την ύπαρξη scroll όπου κάποιος μπορεί να διαβάσει κομμάτια από το τελευταίο της έργο με τίτλο ’’Το τάμα’’ που κυκλοφόρησε το 2004. Ακόμη, υπάρχουν βιογραφικά στοιχεία και όπως σε όλα σχεδόν τα site λογοτεχνών η αναγκαία (και πολύ χρήσιμη) δυνατότητα επικοινωνίας. Ενα μικρό κομμάτι από την αρχική σελίδα του site μετέφερα στην κορυφή του post.

Μπακόλας Νίκος, www.makedonia.org/uk/bakolas/
Εξαιρετικά προσεγμένο site για το έργο του Νίκου Μπακόλα που ’’έφυγε’’ το 1999. Υπάρχει εκτενής αναφορά στο έργο του και πλούσια βιβλιογραφία του, όπως επίσης αυτούσια αποσπάσματα της δουλειάς του ή αυτοτελείς νουβέλες. Υπάρχει η δυνατότητα και on line αγοράς βιβλίων. Μοναδικό πρόβλημα ότι σε ορισμένα σημεία οι γραμματοσειρές είναι ’’σπασμένες’’ και δεν διαβάζονται.

Μαλιάγκας Πλάτων, www.geocities.com/platonmalliagas/
Ο συγγραφέας που έκανε καλή εντύωπση με τη συμμετοχή του στο συλλογικό Cyber stories αλλά και δύο καλές προσωπικές δουλειές (Η εξαφάνιση του συλλέκτη, Ο νέος που ζούσε τον μύθο) βολεύει την παρουσίαση του έργου του στον μάλλον περιορισμένο δωρεάν χώρο ενός portal.

Μεϊμαρίδη Μάρα, www.marameimaridi.gr
Είχα την αίσθηση ότι έμπαινα σε...εμπορικό και όχι σε διαδικτυακό χώρο συγγραφέως. Η πιο εμπορική συγγραφέας της εποχής μας η κυρία Μάρα Μεϊμαρίδη εκμεταλλεύεται την απήχησή της και πουλάει ότι και όπως μπορεί μέσω του site της. Εκτός από την παρουσίαση της μοναδικής, ως τώρα δουλειάς της (Οι μάγισσες της Σμύρνης) έχει μια σειρά προϊόντων εμπνευσμένη από το βιβλίο εκτός από την τράπουλα της ηρωϊδας Κατίνας. Για τους ενδιαφερόμενους στο site υπάρχει δωρεάν η δυνατότητα να του...ρίξουν τα χαρτιά και να του πουν το μέλλον! Για να είμαι ειλικρινής και τίμιος δεν άντεξα στον πειρασμό και προσπάθησα να μάθω το μέλλον μου αλλά δεν κατάλαβα πολλά πράγματα!!! Φυσικά, υπάρχει εκτενέστατο βιογραφικό της Μειμαρίδη, δημοσιεύματα του τύπου (φαντάζομαι τα λιγοστά κολακευτικά που μπόρεσε να συλλέξει), χάρτες της Σμύρνης όπως ήταν την εποχή που διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου, φωτογραφικό αρχείο εποχής και αναφορά στην τηλεοπτική μεταφορά του έργου. Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Προφανώς η κυρία Μεϊμαρίδη που δεν προβλέπεται σύντομα να επανακάμψει στη λογοτεχνία θα εξαντλήσει μέχρι κεραίας τη δυνατότητα κερδοφορίας που της προσφέρει το βιβλίο της. Πως αλλιώς να εξηγήσω ότι όποιος κλικάρει πάνω στο banner με τον τίτλο Σχολή Μαγισσών (!!!) βλέπει την ένδειξη ’’σύντομα’’ και καταλαβαίνει ότι η επόμενη ενασχόληση της κυρίας Μειμαρίδη θα είναι η...εκπαίδευση μαγισσών. Με ή χωρίς σκουπόξυλο;
Comments: Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?